Završnica turnira kod teniserki

Sabalenka i Muchova u polufinalu

"Neću da prodajem zemlju zbog simpatija ljudi. Ne znam stvarno šta je ona čekala na mreži. Moje izjave su bile jasne što se tiče rukovanja", rekla je Svitolina.
Sport / Ostali sportovi | 06. 06. 2023. u 22:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aryna Sabalenka do ove godine nikada nije prošla treće kolo Roland Garrosa. Ove godine u pet mečeva nije izgubila niti seta. U četvrtfinalu je nadigrala Elinu Svitolinu u dva seta 6-4, 6-4. Prvi set je odlučen u posljednja dva gema, Sabalenka je oduzela servis suparnici i potom odservirala za 6-4.

Drugi set je Svitolina otvorila vodstvom 2-0, ali se onda opet razbudila Sabalenka, počela je pogađati, pa je serijom od četiri gema došla do prednosti 4-2. Ukrajinka se nije mogla vratiti i opet nije pružila ruku svojoj protivnici. I opet se suočila sa zvižducima. Dok je Sabalenka čekala na mreži, ona je samo prišla sudiji, pozdravila se sa njim i krenula da pokupi lične stvari.

"Ne obraćam pažnju na to. Ne želim da se dopadnem svima. Ima svoju poziciju i držim se toga. Neću da prodajem zemlju zbog  simpatija ljudi. Ne znam stvarno šta je ona čekala na mreži. Moje izjave su bile jasne što se tiče rukovanja. Doduše, očekivala sam da da će čekati. Ko god u toj situaciji gubi, zviždi mi se, tako da sam očekivala. Nisam iznenađena", dodala je Svitolina.

Prije Sabalenke u polufinale je ušla Karolina Muchova, 26-godišnja češka tenisačica. Anastasia Pavlyuchenkova je poražena u dva seta 7-5, 6-2. Ovo je za Muchovu drugo polufinale na Grand Slamu nakon Australian Opena 2021.godine. Prošle godine je na ovom turniru Karolina teren napustila u invalidskim kolicima.

Ključnim se pokazao izjednačeni prvi set u kojem je Muchova imala stalnu prednost, ali se Pavlyuchenkova uporno vraćala. Čehinja, inače 43. tenisačica na svijetu, u završnici prvog seta je ipak slomila 31-godišnju Ruskinju i potom do kraja meča ispustila tek dva gema.

Kopirati
Drag cursor here to close