Beatriz Haddad Maia

Jedna Brazilka u četvrtfinalu Roland Garrosa nakon 55 godina

Jedina koja je prije Beatriz to uspjela napraviti je pokojna Maria Bueno, dakle 1968., u prvoj godini Open ere. Bueno je inače osvojila sedam Grand Slam titula, ali sve prije Open ere, a u Roland Garrosu je igrala i finale 1964.
Sport / Ostali sportovi | 06. 06. 2023. u 00:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U konkurenciji tenisačica kompletirani su parovi četvrtfinala. Prva tenisačica svijeta Iga Swiatek ušla je u četvrtfinale Roland Garrosa četvrtu godinu zaredom nakon što se bolesna Lesia Tsurenko povukla iz meča četvrtog kola na terenu Suzanne Lenglen. Tsurenko je gubila 5-1 u prvom setu kada je prestala igrati.

"Imam nešto kao što je imala Rybakina, virus ili što god već", rekla je Tsurenko nakon toga. "Moje tijelo to nije moglo podnijeti. Učinila sam sve što je bilo moguće da to riješim, ali nažalost nisam uspjela. Nisam mogla raditi neke normalne stvari, nisam mogla igrati tenis. Dan ranije nisam mogla trenirati, ali sam se nadala kada počne meč da će stvari biti drugačije. Ali, nažalost, postajalo je sve gore, pa sam morala prestati jer to nije bio način na koji sam željela biti na terenu i sigurno igrati tenis", rekla je Tsurenko.

U četvrtfinalu je 14. nositeljica Beatriz Haddad Maia, prva Brazilka nakon 55 godina čekanja. Ona je u teškom maratoncu savladala Saru Sorribes Tormo 6-7(3), 6-3, 7-5 za 3 sata i 51 minutu. Jedina koja je prije Beatriz to uspjela napraviti je pokojna Maria Bueno, dakle 1968., u prvoj godini Open ere. Bueno je inače osvojila sedam Grand Slam titula, ali sve prije Open ere, a u Roland Garrosu je igrala i finale 1964. Haddad Maia je ispustila 5-2 u prvom, nadoknadila 0-3 u drugom, dok je u trećem propustila tri meč lopte na 5-3.

U svom prvom četvrtfinalu na Roland Garrosu je Ons Jabeur. Ona je dosta lako prošla Zadranku s američkom putovnicom, Bernardu Peru 6-3, 6-1.Pera se iznimno mučila na servisu pa je na vlastitom početnom udarcu osvojila svega 12 od mogućih 45 poena, odnosno na drugom servisu uzela je samo jedan (!) poen iz 16 pokušaja.

Drugu godinu zaredom, među osam na Roland Garrosu je Coco Gauff. I ona je slavila
u dva seta protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove 7-5, 6-2. Naredni meč će biti pravi izazov za mladu Amerikanku, igra protiv Ige Swiatek.

Kopirati
Drag cursor here to close