Repriza finala Australian Opena

Rybakina uzvratila Sabalenki i uzela Indian Wells

Mnogo toga je odredio tie-break prvog seta. Rybakina ga je dobila s 13-11 spasivši dvije set lopte suparnice.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2023. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale WTA turnira u Indian Wellsu je ustvari bila repriza finala Australian Opena. Samo ovaj put s drugačijim krajem. U finalu Australian Opena je slavila Aryna Sabalenka, sada je Ruskinja pod zastavom Kazahstana uzvratila udarac. Elena Rybakina je bila bolja u dva seta 7-6(11), 6-4. Mnogo toga je odredio tie-break prvog seta. Rybakina ga je dobila s 13-11 spasivši dvije set lopte suparnice. 

No, sama je propustila čak pet set lopti prije nego li je došla u prednost 1-0 u setovima. Sabalenka se u prvom setu strašno puno mučila na svom servisu, napravila je deset dvostrukih servis pogrešaka.

U drugom setu je Ribakina od 3-2 pobjegla na 5-2 uz dva breaka prednosti. Sabalenka je jedan break minusa vratila, ali ne i drugi te nije uspjela doći do preokreta i eventualnog trećeg seta.

Sabalenka je u svom 19. meču ove sezone doživjela tek drugi poraz te je ostala na dvanaest WTA titula u karijeri. Rybakina je, pak, na ovom turniru pobijedila dvije najbolje svjetske tenisačice, a došla je do četvrtog WTA naslova u karijeri, prvoga od 2022. godine kada je osvojila Wimbledon.

Kopirati
Drag cursor here to close