Veliko iznenađenje i kod tenisačica

Kraj za drugu nositeljicu, Vekić prošla u treće kolo

Pored Jabeur, eliminirane su Anett Kontaveit (Est, 16), Irina-Camelia Begu (Rum, 27), Veronika Kudermetova (Rus, 9), te Lludmila Samsonova (18). Upravo je Samsunovu savlada Donna Vekić koja je slavila sa sigurnih 6-3, 6-0 nakon svega 66 minuta igre.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2023. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan velikih iznenađenja je zaključen onim najvećim u ženskoj konkurenciji. Čehinja Marketa Vondrousova, trenutačno 86. igračica svijeta, tenisačica koja se većim dijelom prošle godine borila s operacijom lijevog zgloba, je eliminirala drugu nositeljicu, Tunižanku Ons Jabeur 6-1, 5-7, 6-1.

"Uvijek je teško vratiti se nakon neugodne operacije. Tek sam u studenom počela raditi, trenirati i osjećam se jako dobro. Jako puno sam radila na svojoj kondiciji, odrađivala sam odlične treninge. Jako sam sretna što sa se uspjela vratiti na ovu razinu tenisa. Jabeur je počela bolje igrati u drugom setu, ali ja sam ostala fokusirana do kraja", rekla je Marketa.

Pored Jabeur, eliminirane su Anett Kontaveit (Est, 16), Irina-Camelia Begu (Rum, 27), Veronika Kudermetova (Rus, 9), te Lludmila Samsonova (18). Upravo je Samsunovu savlada Donna Vekić koja je slavila sa sigurnih 6-3, 6-0 nakon svega 66 minuta igre. Ruskinja je napravila 27 neforsiranih pogrešaka, Donna samo devet. Partizas Diaz iz Španjolske je sljedeća protivnica. Za razliku od Vekić, Petra Martić je poražena, Kineskinja Zhang Shuai je bila bolja 6-3, 6-3

Kopirati
Drag cursor here to close