Prvi tenisač svijeta na udaru

Rusi opleli po Medvedevu, kažu nije Rus

"Ako živi u Francuskoj i ima državljanstvo zemlje koju Moskva službeno opisuje kao neprijateljsku, vjerojatno bi prikladnije bilo napisati "francuski tenisač ruskog porijekla", zaključio je Teriushkov.
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se krajnje nepotrebno, ali vremena su takva. Daniil Medvedev je trenutačno najbolji tenisač svijeta. Prije njega su to još iz Rusije samo bili Marat Safin i Yevgeny Kafelnikov. Jedan od trojice. Naravno i on se našao na udaru sankcija i nije igrao na onim turnirima na kojima nije mogao. Međutim, nije ga bilo previše u medijima, nije "petljao" u politiku i radio je svoj posao koliko je mogao. Možda je i to jedan od razloga zbog kojih se našao na udaru. Svojih Rusa.

Roman Teriushkov zastupnik Državne dume i član Nadzornog odbora nogometnog kluba Himki, oglasio se nakon posljednjeg turnira kojeg je osvojio Daniil. Na krajnje neočekivan način.

"Čestitam Medvedevu na zasluženoj pobjedi, ali ja, kao i većina Rusa, nisam gledao njegov posljednji meč. Nakon što je skinuo rusku zastavu na zahtjev Zapada prestao je zanimati mene i stanovništvo naše zemlje", rekao je Teriushkov , ali tu nije stao i nastavio je kritizirati ruskog tenisača zbog činjenice da je pristao igrati na turnirima pod neutralnom zastavom.

"Stvarno ne razumijem što znači "ruski tenisač" Danil Medvedvedev. Ako živi u Francuskoj i ima državljanstvo zemlje koju Moskva službeno opisuje kao neprijateljsku, vjerojatno bi prikladnije bilo napisati "francuski tenisač ruskog porijekla"", zaključio je Teriushkov.

U zaštitu Medvedeva stao je upravo jedan od dvojice Rusa koji su bili najbolji na svijetu, Yevgeny Kafelnikov.

"Svi vrhunski tenisači žive i treniraju u različitim zemljama i to je sasvim normalna praksa. Stoga su takve Teriushkove tvrdnje potpuna besmislica. Optuživati Danila za nekakvu izdaju je jednostavno glupo", rekao je Kafelnikov za Russia Today.

Kopirati
Drag cursor here to close