Rus osvojio naslov u Meksiku

Medvedev napokon otišao do kraja

Prije Meksika sam izgubio pet finala zaredom, osjećaj nije bio nimalo ugodan.Zato sam prije finala bio više nervozan nego inače, ali sam sada posebno sretan", kaže Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet čini se dolazi onaj omiljeni dio godine za Daniila Medvedeva. Sjetite se prije tri godine kako je igrao u ovom vrijeme. Porazi u finalu Washingtona, pa Rogers Cupa, naslov u Cincinnatiju, i onda izgubljeno finale US Opena. Prošle godine je povezao naslove u Kanadi i New Yorku.

Sada se nakon šest tjedana izbivanja vratio na turniru u Los Cabosu u Meksiku, tvrdoj podlozi i bez izgubljenog seta je otišao do kraja. Posljednja prepreka je bio Britanac Cameron Norrie koji je uzeo pet gemova, svih pet u prvom setu.

Ovo je 14. naslov ukupno u karijeri za Rusa, prvi ove sezone. Ove godine je Medvedev izgubio finala Australian Open, s'Hertogenboscha, Hallea, prije toga je krajem prošle godine izgubio finale Bercyja i Mastersa u Torinu.

"Dobra stvar u tenisu je da situaciju možete promijeniti u jednom tjednu, na jednom turniru. Prije Meksika sam izgubio pet finala zaredom, osjećaj nije bio nimalo ugodan.Zato sam prije finala bio više nervozan nego inače, ali sam sada posebno sretan. U finalu uvijek protiv sebe imate igrače koji je igrao svoj najbolji tenis proteklih nekoliko dana, zato sam jako sretan jer sam finale odigrao na visokoj razini", zaključio je Medvedev.

Ruski tenisač je već plasmanom u finale osigurao ostanak na prvom mjestu ATP ljestvice najmanje do kraja US Opena (29. kolovoza - 11. rujna), na kojem brani naslov. Norrie je ostao na dva naslova u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close