Sve je bilo gotovo nakon drugog singla

Rusi završili posao u dva singla

Rusi su slavili protiv Hrvatske prije dvije godine u Madridu, na premijernom izdanju novog formata Davis Cupa. Tada je u grupnoj fazi bilo 3-0 za rusku reprezentaciju, kad za Hrvatsku nije igrao Marin Čilić, a debitirao je Borna Gojo.
Sport / Ostali sportovi | 04. 12. 2021. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusi su prije početka završnog turnira bili svrstani u onaj uski red favorita i definitivno su kao momčad imali najmanje oscilacija. Dobro, jesu bili u gornjem dijelu ždrijeba, ali opet, do finala su sredili Švedsku 2:0, nakon toga danas u polufinalu Njemačku istim rezultatom i do sada su do finala izgubili tek četiri seta.

Danas je opet kao i u meču četvrtfinala sve bilo gotovo nakon drugog singla. U prvom Dominik Koepfer nije imao šanse protiv Andreya Rubleva. Rus je dobio prvi set nakon pedeset minuta igre, jedan break je bio dovoljan. U nastavku je Koepfer ušao u slijepu ulicu iz koje nije bilo povratka. U drugom setu je Koepfer osvojio samo deset poena.

Ulogu favorita je opravdao i Daniil Medvedev koji je na ovom turniru vrlo siguran. Jedan break u prvom i jedan break u drugom su Medvedevu trasirali put do pobjede u dva seta 6:4. 6:4 protiv Jana-Lennarda Struffa.

Rusija kao i Hrvatska ima dva osvojena Davis Cupa, 2002. i 2006. godine, dok je tri puta poražena u finalu, posljednji put 2007. godine. Upravo na putu do prvog naslova Hrvatska je do finala stigla polufinalnom pobjedom nad Rusijom (3-2) na splitskim Gripama. Rusi su slavili protiv Hrvatske prije dvije godine u Madridu, na premijernom izdanju novog formata Davis Cupa.

Tada je u grupnoj fazi bilo 3-0 za rusku reprezentaciju, kad za Hrvatsku nije igrao Marin Čilić, a debitirao je Borna Gojo, koji se dvije godine poslije prometnuo u neočekivanog junaka hrvatske reprezentacije.


Gojo je prije dvije godine poražen od Rublova (3:6, 3:6), a to bi trebao biti meč kojim će u nedjelju u 16 sati biti otvoren finalni dvoboj. U drugom meču bi snage trebali odmjeriti Marin Čilić i Daniil Medvedev. Drugi tenisač svijeta ima prednost od 2:0 u međusobnim dvobojima, a Čiliću bi dodatni motiv mogao biti poraz na ovogodišnjem Wimbledonu, gdje je protiv Medvedeva ispustio 2:0.

Kopirati
Drag cursor here to close