Mladi Danac u četvrtfinalu

Rune prošao u pet setova, slijedi Ruud

"Razmišljao sam u jednom trenutku što sam propustio na Australian Openu, kroz super tie break. Zato sam danas rekao sebi kako moram u super tie breaku moraš igrati najbolje što možeš tako da sam uživao u svakom trenutku", rekao je Rune.
Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2023. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mali "prgavac", Holger Rune je prošao u četvrtfinale Roland Garrosa. Nakon dosta uzbuđenja, problema koji su ga pratili, Danac je eliminirao Francisca Cerundola 7-6(3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6(10-7).

U meču koji je trajao minutu manje od četiri sata. Rune je dobio prvi set u tie breaku, mogao je i ranije jer je vodio 5-2. Argentinac je u drugom gemu drugog ispustio pet break lopti, ali je sve popravio dva gema kasnije. Rune je danas puno toga propuštao, opet je imao 3-1, ali se provukao, izvukao pa je poveo 2-1 u setovima.

Nakon što je Cerundolo proletio četvrtim setom, činilo se kako Rune pada. Rune je bio u problemu kod rezultata 0-3 u četvrtom setu, jer je pozvao fizioterapeuta nakon što je prijavio napad vrtoglavice. U trenutku kad je Cerundolo servirao za 2:2 u trećem setu, Rune je presporo stigao u obranu jedne forhend paralele.

Prije nego što je do loptice stigao reketom, ona je dvaput udarila u zemlju, a onda je tek nakon njegovog udarca išla preko mreže. Cerundolo je bio spreman, ali bilo mu je jasno da je poen već osvojio i zato je stao. Dječak koji skuplja loptice ušao je u teren. Ipak, sudac Kader Nounin nije poen upisao Cerundolu nego ga i zbog prigovora kaznio izgubljenim poenom.

U petom setu smo čekalo na break do završnice. Rune je došao na dva poena od prolaska, vodio je 5-4, Argentinac se izvukao. U super tie breaku je Cerundolo vodio 5-3, ali nije izdržao. Holger je dobio četiri poena zaredom. Na Australian Openu u siječnju, Danac je propustio dvije meč-lopte prije nego što je izgubio u meču četvrtog kola u tie-breaku od Andreya Rubleva.

"Razmišljao sam u jednom trenutku što sam propustio na Australian Openu, kroz super tie break. Zato sam danas rekao sebi kako moram u super tie breaku moraš igrati najbolje što možeš tako da sam uživao u svakom trenutku. Cerundolo igra sjajno na ovoj podlozi, njegov forhend je opasan, može pogoditi winners iz forhenda, vidjeli ste svi", rekao je Rune koji će u četvrtfinalu igrati protiv Caspera Ruuda.

Nicolas Jarry je mučio Caspera Ruuda, ali nije uspio uzeti set. U drugom i trećem setu je imao identičnih 4-2, u trećem setu poen za 5-2, ali je Ruud sve izvukao. Na kraju je slavio
7-6(3), 7-5, 7-5.

Kopirati
Drag cursor here to close