Davidovich Fokina neugodan protivnik

Đoković u osmini finala

"U jednom trenutku sam pomislio da ću ako izgubim drugi set igrati teških pet setova. Moraš biti spreman. To je suština Grand Slamova, igrati najbolje u pet setova", kaže Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 02. 06. 2023. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je preskočio još jednu prepreku na ovogodišnjem Roland Garrosu. Iako je slavio u tri seta, meč je bio daleko od laganog. Na kraju su Novak Đoković i Davidovich Fokina na terenu ostali tri sata i 36 minuta.

Čak je Španjolac došao prvi do breaka 3-2, imao je i 6-5 u prvom setu, ali je Đoković vratio dva izgubljena servisa pa se igrao tie break. Fokina je imao u tie breaku 3-1, ali je onda izgubio četiri poena zaredom. Na vlastitom servisu Fokina je izgubio pet poena u tie breaku. 

U jeku borbe za prvi set, upravo u tie-breaku, Đokoviću su popustili živci, a "na nišanu" se našla publika koju je "počastio" psovkama nakon završenog poena.

Sličan razvoj situacije smo imali u drugom setu. Davidovich je imao 2-0, Đoković 3-2 i svoj servis, ali se Španjolac vratio. U tie breaku je Novak vodio 4-1, Davidovich Fokina je došao na 4-5, ali je tu stao. Nakon što je dobio dva seta u tie breaku, situacija je po Đokovića ipak bila drugačija. Poveo je 3-0 u trećem setu, pa je posao završio duplim breakom za 6-2, za konačnih 7-6(4), 7-6(5), 6-2. Rolan

"Znao sam da će biti težak meč, fizički vrlo zahtjevan. Igrali smo dva seta tri sata, Davidovich Fokina je veliki borac, sjajan tenisač s jako malo slabosti u svojoj igri. Danas je odigrao dobar meč, ali nije imao sreće. U jednom trenutku sam pomislio da ću ako izgubim drugi set igrati teških pet setova. Moraš biti spreman. To je suština Grand Slamova, igrati najbolje u pet setova. Moraš vjerovati u sebe i izvući maksimum iz toga. Ponosan sam na današnju izvedbu", rekao je Đoković nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close