Poraz u tri seta

Kraj za Bornu Ćorića na ovogodišnjem Roland Garrosu

Ćorićeva borbenost nikada nije bila upitna pa se break za vodstvo 2-1 u trećem setu činio kao trenutak u kojem će Borna krenuti u veliki povratak. No, ovo nije bio njegov dan.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2023. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borna Ćorić nije uspio proći treće kolo Roland Garrosa. Njega je u tri seta savladao Argentinac Tomas Martin Etcheverry, 49. igrač svijeta, 6-3, 7-6 (5), 6-2 za tri sata.

Ćorić je loše ušao u meč s 23-godišnjim suparnikom kojem je ovo bio debitantski nastup u trećem kolu Grand Slam turnira. Etcheverry je poveo 3-0 i bez ikakvih poteškoća tu prednost zadržao do kraja prvog seta.

Situacija je za najbolje rangiranog hrvatskog tenisača postala još teža kad je u petom gemu drugog seta po drugi put u meču izgubio servis. U sljedećem je gemu došao do svoje prve break-lopte u meču, ali ju nije uspio iskoristiti. U sedmom gemu je Ćorić spasio 0-40, a još tri prilike za break, koje su ujedno bile i set-lopte, Etcheverry je propustio u devetom gemu. I kako to obično biva, onaj tko ne iskoristi prilike bude kažnjen.

Borna je u desetom gemu drugog seta prvi put uspio slomiti suparnikov servis i izjednačiti na 5-5. Ćorić nije uspio u tie-breaku doći do potpunog preokreta i tako je Etcheverry došao do vodstva od 2-0 u setovima.

Ćorićeva borbenost nikada nije bila upitna pa se break za vodstvo 2-1 u trećem setu činio kao trenutak u kojem će Borna krenuti u veliki povratak. No, ovo nije bio njegov dan.

Prvo je propustio 40-15, dvije gem-lopte za 3-1. Potom je ponovno izgubio servis u šestom gemu i propustio dvije break-lopte u sljedećem gemu. Etcheverry je u osmom gemu došao do 30-30, a Ćorić mu je s dva promašena forhenda darovao "propusnicu" za osminu finala.

Kopirati
Drag cursor here to close