Rus se vratio nakon 1-4 u trećem setu

Rublev napokon osvojio turnir iz Masters serije

Netko će reći da je poklonio break Rublevu za 6-5. Dva smasha je zapucao u mrežu, backhand je poslao vani, na kraju je došla i dvostruka.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2023. u 18:21 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do danas je igrao pet finala na turnirima iz Masters serije. Izgubio je dva singla (Monte Carlo, Cincinnati), u tri puta u paru sa Khachanovim i Karatsevim. Danas je Andrey Rublev u trećem setu gubio 1-4 i spašavao je goli život u šestom gemu. Jer da je Danac poveo 5-1 priča bi bila gotova.

Spasio je Rublev break loptu, a onda je vratio break. A onda je osvojio naslov. Najveći u karijeri. Napokon. Rune je nekako u skladu sa svojim godinama i ponašanjem odigrao završnicu meča. Netko će reći da je poklonio break Rublevu za 6-5. Dva smasha je zapucao u mrežu, backhand je poslao vani, na kraju je došla i dvostruka. Andrey je za kraj zabio as. Usput, negdje u završnici, Rune je poslao dvije loptice u more, onako jednu za drugom. Rublev je slavio 5-7, 6-2, 7-5.

U jednom od dramatičnijih finala Monte Carla. Prvom koji je otišao u tri seta nakon 2015. godine. Holger Rune je napravio devet dvostrukih, ukupno 22 neforsirane pogreške, Rublev ukupno 34 winnera.

" Ne znam što bih rekao. Tako sam sretan. Toliko sam se mučio da osvojim turnir iz serije Masters. U jednom trenutku sam pomislio kako nema šanse da osvojim ovaj turnir, gubio sam 1-4, spašavao sam break loptu. Nakon svega što sam prošao u prethodnim finalima, ali sam nekako mislio danas, vjeruj do kraja, pojavit će se nova prilika", govorio je nakon meča Rublev koji je bio na rubu suza. Koji je danas napokon uspio. Potvrdio se kao jedan od najboljih.

Kopirati
Drag cursor here to close