Dva kišna prekida i puno preokreta

Rune i Rublev u finalu Monte Carla

U setu odluke Sinner je izvukao pet break lopti prije nego što će kod 5-6 spašavati meč loptu. Nije uspio. Bez obzira na poraz Sinner može biti zadovoljan jer je na tri velika turnira iz Masters serije povezao tri polufinala.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2023. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prošle godine osvojio Paris u dvorani, ovo je mladog Danca Holgera Runea svakako najveći rezultat na zemlji do sada u karijeri. Ulazak u finale Monte Carla. Tinejdžer iz Danske je izgubio prvi set 6-1 i malo tko je očekivao da može napraviti preokret kakav jeste, ali je uspio.

Nakon što je Rune iskoristio četvrtu break loptu u drugom gemu drugog seta, odigran je još samo jedan gem. Poveo je Danac 3-0, prije nego što je pala kiša. Drugi put u Monte Carlu ove subote. Nakon povratka na teren, Rune je došao do 5-2, a onda je ponovo počeo igrati Sinner. Vratio je break zaostatka u devetom gemu, u desetom je spasio dvije set lopte.

Danac ne odustaje i novim breakom za 7-5 uzima set. U setu odluke Sinner je izvukao pet break lopti prije nego što će kod 5-6 spašavati meč loptu. Nije uspio. Bez obzira na poraz Sinner može biti zadovoljan jer je na tri velika turnira iz Masters serije povezao tri polufinala.

U finalu će Rune igrati protiv Andreya Rubleva koji je ponovo svoj rezultat iz 2021. godine kada je u finalu izgubio od Tsitsipasa. Rublev ima 12 titula u karijeri, ali nikada nije turnir iz Masters serije. U polufinalu je Rus dobio Taylora Fritza u tri seta, nakon što je Amerikancu uzeo osam puta servis. Samo u prvom setu su obojica tenisača sedam puta gubila svoj servis.

Fritz je za tri vezana gema uzeo set 5-7. Drugi set je dobio Rublev 6-1, dok je sredinom trećeg seta došao kišni prekid. Po povratku na teren Rublev je dominirao, poveo 5-2, nakon čega je ispustio četiri meč lopte. U sljedećem gemu je iskoristio četvrtu za 6-3.

Kopirati
Drag cursor here to close