Nikad nije kasno

Rodila dvoje djece, 103. na svijetu, igra polufinale Wimbledona

"Naježila sam se, san je proživjeti ovo sa svojom obitelji, s moje dvije curice. Prije manje od godinu dana sam rodila... To je ludnica," komentirala je Maria.
Sport / Ostali sportovi | 05. 07. 2022. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Wimbledon je sam po sebi poseban. Što zbog neigranja nekih tenisača i tenisačica, što zbog serije iznenađenja koja su se dogođala bukvalno do danas. Za svojih pet minuta se izborila Tatjana Maria, tenisačica iz Njemačke koja ima 34 godine. Do sada u karijeri nikada na Grand Slam turnirima nije prošla dalje od trećeg kola. U karijeri je osvojila dva turnira.

Ništa specijalno. I jednostavno neuporedivo, sa onim što je napravila danas. Rekli bi smo iskustvo je pobijedilo mladost u četvrtfinalu Wimbledona, nakon što je 34-godišnja Maria slavila protiv 22-godišnje Niemeier Jule 4-6, 6-2, 7-5.

"Naježila sam se, san je proživjeti ovo sa svojom obitelji, s moje dvije curice. Prije manje od godinu dana sam rodila... To je ludnica," komentirala je Maria.

Maria je postala četvrta tenisačica kao najslabije rangirana ikada koja se probila do polufinala Wimbledona. Ona je trenutačno 103. na svijetu, prije nje su to bile Serena Williams (181/2018.), Mirjana Lučić-Baroni (134/1999.) i Zheng Jie (133/2008.). Ulazak u polufinale ima i dodatnu težinu jer je Maria ima break zaostatka u trećem setu.

"Bio je to stvarno težak meč. Uvijek je teško igrati protiv Njemice. Nisam je dobro poznavala. Nikada nismo niti trenirale zajedno. Tako da je to bilo nešto potpuno novo.Kada sam izašla na teren, bila sam poprilično nervozna. Kada si na terenu teško je promijeniti taktiku, ja sam uspjela to napraviti.Na kraju smo imali nevjerojatan meč. Bilo je nevjerojatno kako na na kraju smo se rukovali, zagrlili jedno drugo, a ona je reagirala fantastično. Gubila sam 4-2, ali sam se nastavila boriti" rekla je Tatjana Maria.

Kopirati
Drag cursor here to close