Atletičarka koja je bila suspendirana zbog dopinga

Richardson: Kamila može, ja nisam

"Pala je na testu u prosincu i svijet je to tek saznao. Moji rezultati objavljeni su nakon sedam dana i moje ime i talenat bili su izloženi ljudima koji su me razapinjali", napisala je Sha'Carri Richardson.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2022. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamila Valijeva je i dalje barem dobrim dijelom najvažnija tema oni drugih neolimpijskih krugova. Nakon što je potvrđena informacija kako je pozitivna na nedopuštena sredstva na ruskom nacionalnom prvenstvu 25. prosinca prošle godine.

Sada se oglasila i američka sprinterica Sha'Carri Richardson koja je ostala bez nastupa na Olimpijadi, onoj ljetnoj zašto je odrađivala jednomjesečnu suspenziju nakon što je na doping testu bila pozitivna na kanabis.

Kako bi izbjegla veću ili težu kaznu, Richardson se odlučila nagoditi kako sa Svjetskom anti-doping agencijom, tako i sa Olimpijskim komitetom SAD-a. Sada Sha'Carri bukvalno pita čelnike MOK-a kako je Valijeva ostala i još uvijek nastupa na Olimpijadi, dok ona nije imala pravo.

"Da li možemo da dobijemo neki smislen odgovor u čemu je razlika u slučaju Valijeve i mene? Meni je umrla majka, ne mogu da trčim, a takođe sam bila favorit za neku od medalja. Jedina razlika je u tome što sam ja crna mlada dama.Pala je na testu u prosincu i svijet je to tek saznao. Moji rezultati objavljeni su nakon sedam dana i moje ime i talenat bili su izloženi ljudima koji su me razapinjali", napisala je Sha'Carri Richardson.

Naravno da nije dugo trebalo da dobijemo odgovor od MOK-a u kojem stoji:

"Svaki pojedinačni slučaj se razlikuje. Richardson je bila pozitivna 19. lipnja 2021, bilo je vremena do Igara u Tokyu, istakao je glasnogovornik MOK Mark Adams.

"Kada su stigli njeni rezultati, Američka antidoping agencija dobila je nalog da se ovim slučajem pozabavi prije početka Igara. Gospođica Richardson je prihvatila da odradi jednomjesečnu suspenziju koja je počela 28. lipnja. Rekao bih da ova dva slučaja i nemaju mnogo sličnosti", zaključio je Adams.

Kopirati
Drag cursor here to close