Četvrta stanica sezone

Red Bull Cliff Diving ovog vikenda u Oslu, Mostar sve bliže

Nakon Bostona, Pariza i Kopenhagena, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022 svoj put nastavlja u glavnom gradu Norveške.
Sport / Ostali sportovi | 10. 08. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanjem u glavnom gradu Norveške predstojećeg vikenda nastavlja se Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022, koje će dva tjedna poslije stići i u našu zemlju. Novi sportski spektakl na Starom mostu zakazan je za 27. kolovoz.

Nakon Bostona, Pariza i Kopenhagena, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022 svoj put nastavlja u glavnom gradu Norveške, Oslu, gdje će natjecatelji skakati sa skakaonica visokih 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene), postavljenih na zgradu Opere.

Foto: PR / Red Bull Cliff Diving

Oslo je četvrta od osam stanica ove sezone, i natjecanjem u norveškoj prijestolnici prvenstvo će doći do svoje polovice. Druga polovica počet će dva tjedna poslije.

Nakon Opere u Kopenhagenu, pozornica za natjecanje svjetske cliff diving elite bit će zgrada opere u glavnom gradu još jedne skandinavske zemlje, Norveške. Oslo je domaćin Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva prvi put bio prošle godine. No, kako zbog pandemije koronavirusa neki od natjecatelja nisu bili u prilici doći, događaj je bio revijalnog karaktera i nisu dodijeljeni bodovi, tako da će ovo biti premijerno Red Bull Cliff Diving natjecanje u Oslu.

Foto: PR / Red Bull Cliff Diving

U muškoj konkurenciji svjedočimo jednoj od najneizvjesnijih sezona otkako prvenstvo postoji. Nakon niz godina, u borbi za titulu potpuno ravnopravno sudjeluje nekoliko skakača. Vodeći u ukupnom poretku je Rumun Catalin Preda (490 bodova), drugi je mladi Britanac Aidan Heslop (386), treći Gary Hunt (370), a četvrti Popović (359). Aktualni prvak Hunt ove godine još nije upisao nijednu pobjedu.

Ništa manje napeto nije ni u kategoriji žena. U ukupnom poretku vodi Iffland (560), slijedi je Kanađanka Molly Carlson (470), dok treće mjesto sa 332 boda dijele Amerikanka Eleanor Smart i Kanađanka Jessica Macaulay, koje u stopu prati Australka Xantheia Pennisi (328).

Ono po čemu se lokacija u Oslu razlikuje od ostalih jeste dužina platforme za skokove - čak 30 metara. Ni na jednoj drugoj stanici prvenstva razdaljina do ruba platforme nije veća od visine skoka.

Foto: PR / Red Bull Cliff Diving

Nakon Osla, prvenstvo 27. kolovoza sedmi put stiže u našu zemlju. Kao i svaki put do sada, od Red Bull Cliff Diving natjecanja na Starom mostu očekuje se sportski spektakl uz brojne gledaoce, uzbudljivo natjecanje, sjajne skokove te odličnu atmosferu kakvu samo publika u Mostaru zna prirediti.

U danima natjecanja, Mostarci i njihovi gosti moći će uživati i u bogatom popratnom programu, čiji će detalji biti poznati uskoro.

Foto: PR / Red Bull Cliff Diving

Finale natjecanja u Oslu bit će direktno prenošeno na Red Bull TV 14. kolovoza od 15 sati, kao i na Facebook i YouTube kanalima prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close