Zgrade Danske kraljevske opere

Iffland i Popović pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Kopenhagenu

Pobjeda je u konkurenciji muškaraca pripala Rumunu Constantinu Popoviću, drugo mjesto zauzeo je njegov zemljak Catalin Preda, dok je treći bio neovisni natjecatelj Nikita Fedotov.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2022. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopenhagen je proteklog vikenda ugostio treće natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022, na kojem su pobjede odnijeli Australka Rhiannan Iffland i Rumun Constantin Popović. Svjetska cliff diving elita na sljedeće natjecanje putuje u Oslo, nakon čega 27. kolovoza stiže u našu zemlju, na Stari most u Mostaru.

Pred 50.000 gledatelja u srcu danske prijestonice, najbolji svjetski skakači i skakačice su demonstrirali fantastičnu vještinu i hrabrost na skakaonicama visokim 21 (žene) odnosno 28 metara (muškarci), postavljenim na krovu zgrade Danske kraljevske opere. Bilo je ovo peto natjecanje prvenstva u Danskoj od 2013. godine, ali prvo na kojem su sudjelovale i dame.

Pobjeda je u konkurenciji muškaraca pripala Rumunu Constantinu Popoviću, drugo mjesto zauzeo je njegov zemljak Catalin Preda, dok je treći bio neovisni natjecatelj Nikita Fedotov.

Vodeći u ukupnom poretku muškaraca trenutno je Preda, a zanimljivo je da se na prva tri ovogodišnja natjecanja po jednom penjao na svaku od stepenica pobjedničkog postolja. Drugi u generalnom poretku je mlada britanska nada Aidan Heslop, dok je treći devetostruki (i aktuelni) prvak Gary Hunt, Englez koji sada nastupa pod francuskom zastavom. Hunt je u Kopenhagenu upisao najlošiji rezultat u protekle četiri sezone, ponovivši osmo mjesto iz Teksasa 2018. godine.

Kod žena je aktualna prvakinja Rhiannan Iffland ubilježila uvjerljivu pobjedu, svoju drugu uzastopnu ove sezone. Druga je bila još jedna Australka, Xantheia Pennisi, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

''Današnji uslovi su zbog vjetra bili jedni od najtežih u kojima sam ikad skakala. Sve djevojke su bile zaista sjajne, i to ovu pobjedu čini posebnom. Željela sam na ovoj stanici steći taj korak prednosti u ukupnom poretku zbog ostatka sezone. Jako sam sretna'', rekla je petostruka prvakinja nakon trijumfa.

Video: REPLAY | Copenhagen, DEN | Red Bull Cliff Diving World Series 2022

U generalnom plasmanu žena vodeća je sada Iffland, slijedi je Kanađanka Molly Carlson, dok je treća Amerikanka Eleanor Smart.

Iffland i Popović su u Danskoj osigurali važne pobjede za nastavak sezone, koji obećava da će biti jako uzbudljiv i neizvjestan. Prvi put nakon niz godina u borbi za titulu u kategoriji muškaraca potpuno ravnopravno učestvuje nekoliko skakača, a manje napeto nije ni u konkurenciji žena.

Sljedeća stanica prvenstva će 13. kolovoza biti glavni grad Norveške, Oslo, nakon čega slijedi sedmi dolazak Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Bosnu i Hercegovinu. Stari most u Mostaru će 27. kolovoza ponovo biti pozornica istinskog sportskog spektakla, na kojem će pred vatrenom mostarskom publikom najbolji svjetski skakači i skakačice demonstrirati svoje nestvarno umijeće.

Kopirati
Drag cursor here to close