Detalji međunarodnog cliff diving trening kampa u Mostaru

Legendarni Orlando Duque u Mostaru će od 23. do 28. kolovoza održati međunarodni cliff diving trening kamp za mlade skakače iz cijele Europe.
Sport / Ostali sportovi | 26. 07. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Orlando Duque u Mostaru će od 23. do 28. kolovoza održati međunarodni cliff diving trening kamp za mlade skakače iz cijele Europe. Poznati su detalji programa kampa koji će pratiti natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022 na Starom mostu, zakazano za 27. kolovoz.

Kako su nedavno prilikom svečanog otvaranja obnovljene skakaonice Duradžik u blizini Starog mosta obećali iz Kluba skakača u vodu ''Mostari'', ova skakaonica bit će na raspolaganju skakačima iz BiH i svijeta za natjecanje, radionice i škole skokova.

Na prvu aktivnost nije trebalo dugo čekati: od 23. do 28. kolovoza u Mostaru će se održati međunarodni cliff diving trening kamp sa Orlandom Duqueom, koji je prisustvovao i otvaranju nove skakaonice.

U kampu mogu sudjelovati skakači i skakačice iz cijele Europe rođeni između 23. kolovoza 2004. i 23. kolovoza 2006. godine. Način prijave je jednostavan: na web stranici prvenstva potrebno je napisati kratki uvod o sebi i repertoar skokova, te poslati video sa kompilacijom skokova trajanja od najmanje 60 sekundi.

Prijave će pregledati osobno Duque, koji će 2. kolovoza objaviti najmanje 15 odabranih imena.

Troškovi putovanja do BiH i nazad, te smještaj i hrana u Mostaru osigurani su za sve polaznike kampa, te još jednu osobu (trenera) iz svake zemlje/saveza koji sudjeluju, dok ostali gosti svoje troškove trebaju pokriti sami.

Sudionici će imati jedinstvenu priliku da uče od velikih imena cliff divinga, koja će im prenijeti svoja znanja i iskustva u svim segmentima bitnim za uspješnu skakačku karijeru. Na radionicama s Orlandom imat će skakačke sesije nakon kojih će gledati video snimke i analizirati ih, skakat će sa nižih visina sa natjecateljima Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva za vrijeme njihovog treninga i zagrijavanja, imat će radionicu na temu sprečavanja povreda te radionicu društvenih mreža.

Polaznici kampa naučit će kako izgraditi brend i poduprijeti svoju sportsku karijeru.

Fizioterapeutkinja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, Angela Passenbrunner, podučit će ih tehnikama zagrijavanja i sprečavanja ozljeda, a natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru gledat će direktno iz Hotspot zone.

Cliff diving se kao sport veoma brzo razvija, a njegova popularnost neprestano raste, za što su prvenstveno zaslužni iskusni skakači kao što su Orlando Duque, Gary Hunt ili Rhiannan Iffland.

No, na sceni se pojavljuju nova lica, poput Catalina Prede, Molly Carlson, Aidana Heslopa ili Jessice Macaulay, koja polako počinje preuzimati primat od veterana.

Jedan od ciljeva kampa upravo i jeste otkrivanje novih talenata koji će za nekoliko godina igrati bitnu ulogu u svijetu visinskih skokova, tj. potraga za „podmlatkom“.

Orlando Duque jedan je od najvećih skakača u vodu svih vremena i veliki prijatelj Mostara i naše zemlje. Prije par godina je okončao raskošnu natjecateljsku karijeru i sada obavlja funkciju Sportskog direktora Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Sve informacije i vijesti o trening kampu i Red Bull Cliff Diving sezoni 2022 dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close