Finale u subotu

Red Bull Cliff Diving: Carlson i Garcia vode, danas druga serija skokova

''Volim atmosferu u Bosni, svi pružaju veliku podršku i most je nevjerojatan. U nastavku želim zadržati momentum. Skakat ćemo sa platforme, tako da se moram prilagoditi''
Sport / Ostali sportovi | 26. 08. 2022. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je izvedena prva serija natjecateljskih skokova, koja se - u čast višestoljetne tradicije skokova u Mostaru - skakala direktno sa luka Starog mosta.

Vodeći nakon prve serije su Kanađanka Molly Carlson i Kolumbijac Miguel Garcia. Oboje su u prvoj seriji izveli isti skok - dvostruki salto s pola vijka u zgrčenom položaju, sa koeficijentom težine 2,6. Carlson je za svoje izvođenje ovog skoka sakupila 67,60 bodova, dok Garcia ima 72,80 bodova.

11 skakača i skakačica

''Danas je bilo sjajno, ovo je moj najdraži most na svijetu za skakanje. Sretna sam što vodim, nisam to očekivala. Lijepo je početi natjecanje dobrim ocjenama i skokom. Volim atmosferu u Bosni, svi pružaju veliku podršku i most je nevjerojatan. U nastavku želim zadržati momentum. Skakat ćemo sa platforme, tako da se moram prilagoditi'', izjavila je presretna Kanađanka.

Aktualna prvakinja, Australka Rhiannan Iffland, trenutno je druga sa 63,70 bodova, dok treće mjesto zauzima nezavisna natjecateljica Yana Nestsiarava (62,40).

Video: Red Bull Cliff Diving Mostar 2022 - prva runda skokova

''Prilično sam zadovoljan današnjim nastupom. Velika mi je čast, skakati s ovog mosta je čarobno. Kada stojite gore, osjetite publiku i energiju gledalaca. Bila je ovo prva desetka u mojoj skakačkoj karijeri, i jako sam sretan'', rekao je vodeći Garcia, koji nastupa sa pozivnicom.

Drugo mjesto u konkurenciji muškaraca sa jednakim brojem bodova (70,20) trenutno dijele čak četvorica skakača: Britanac Aidan Heslop, Španjolac Carlos Gimeno, Ukrajinac Oleksiy Prygorov i Meksikanac Jonathan Paredes.

Nakon prve serije, 11 skakača i skakačica je oduševilo gledatelje okupljene na plaži ispod mosta izvođenjem impresivnog grupnog skoka. Jednu drugu ''poslasticu'' već ranije je priredila Australka Xantheia Pennisi, koja je izvela prvi skok iz stoja na rukama direktno sa kamenog luka mosta.

Old Town Street Fest

Na Starom mostu je u petak ujutro osvanula platforma, postavljena tijekom noći kako bi se dobila visina od 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene). Druga serija skokova na rasporedu je u petak popodne, a veliko finale je zakazano za subotu 27. kolovoza u 15 sati, kada će najbolji svjetski skakači i skakačice izvoditi treću i četvrtu seriju skokova.

Foto: Sulejman Omerbašić / Red Bull Cliff Diving 2022.

Živo će ovih dana (i večeri) biti i u mostarskom Starom gradu, gdje će u petak 26. i subotu 27. kolovoza u sklopu Old Town Street Festa na nekoliko lokacija nastupiti niz glazbenih izvođača. Više informacija o programu festivala može se naći na stranici redbull.ba.

Na natjecanje u Mostar može se stići i brzim vlakom koji prometuje na liniji Sarajevo-Čapljina-Ploče i nazad. Vlak iz iz Sarajeva polazi u 7:15h, a u Mostar stiže u 9:12h. Povratak iz Mostara je u 19:56h, s dolaskom u Sarajevo u 21:51h. Više informacija može se dobiti na Željezničkoj stanici u Sarajevu.

Direktan prenos takmičenja u subotu 27. augusta može se pratiti na Red Bull TV, kao i na Facebook i YouTube kanalima prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close