Slijedi sportski spektakl

Red Bull Cliff Diving karavana stigla u Mostar

Elita svjetskog cliff divinga sedmu sezonu uzastopno gostuje u Bosni i Hercegovini, a Mostar je peta ovogodišnja stanica.
Sport / Flash | 24. 08. 2022. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecatelji Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva stigli su u srijedu u Mostar, gdje će se u subotu, 27. kolovoza, u sportskom spektaklu nadmetati za laskave naslove pobjednika na Starom mostu. Pored toga, Mostar će ovih dana biti domaćin i prvog međunarodnog cliff diving trening kampa.

Elita svjetskog cliff divinga sedmu sezonu uzastopno gostuje u Bosni i Hercegovini, a Mostar je peta ovogodišnja stanica. Pripreme za subotnji spektakl pri samom su kraju, a atmosfera u gradu na Neretvi se lagano zagrijava i sve je u znaku natjecanja najboljih svjetskih skakača i skakačica, najavili su organizatori.

Natjecatelji će danas obaviti prvi trening direktno s mosta, a večeras na rasporedu imaju i ''lucky draw'', odnosno ždrijebanje redoslijeda kojim će nastupati. "Lucky draw" se uvijek bazira na nekoj zabavnoj aktivnosti, najčešće inspiriranoj lokalnom tradicijom. Prošle godine u Mostaru je to bila popularna ''Šlaufijada'', trka u prelasku Neretve na šlaufu.

Video: Red Bull Cliff Divijg Mostar - Cliff diveri na šlaufima do startnih pozicija

U četvrtak je na redu prva serija natjecateljskih skokova, koja će se, kao i prošle godine, skakati direktno s luka Starog mosta, u čast višestoljetne tradicije skokova u Mostaru. Ostale serije skokova (u petak i subotu) skakat će se sa platforme visoke 27 metara za muškarce, odnosno 21 metar za žene. Finale počinje u 16 sati u subotu, 27. kolovoza, kada su na rasporedu treća i četvrta serija.

Prvenstvo ove godine ima jednu novinu, a to je međunarodni cliff diving trening kamp za mlade skakače, a upravo je Mostaru pripala čast da bude prvi domaćin kampa, koji će se održati od 23. do 28. kolovoza na obnovljenoj skakaonici "Duradžik", pod palicom legendarnog kolumbijskog skakača Orlanda Duquea, koji danas obavlja dužnost sportskog direktora Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Brzi vlak

I ove godine zainteresirani će do Mostara moći stići brzim vlakom koji prometuje na liniji Sarajevo-Čapljina-Ploče i natrag. Vlak iz Sarajeva polazi u 7.15 sati, a u Mostar stiže u 9.12 sati. Povratak iz Mostara je u 19.56, s dolaskom u Sarajevo u 21.51 sati.

Natjecanje će se prenositi uživo na Red Bull TV u subotu od 16.30 sati, kao i na Facebook i YouTube kanalima prvenstva, a prvi dan natjecanja moći će se pratiti uživo na Red Bullovom globalnom TikTok kanalu, u petak, 26. kolovoza, od 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close