Igman

Red Bull utrka u BiH - jedna od najtežih svjetskih utrka na 400 metara

''Sam podatak da se ova utrka smatra najtežom sprint utrkom na svijetu, dovoljan je motiv da se prijave svi oni koji vole adrenalin'', kazao je.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2020. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka Red Bull 400, najavljena za 8. kolovoza, izazvala je veliko zanimanje među ljubiteljima trčanja u prirodi, kako u BiH tako i u regiji. Među onima koji će se na Malom polju na Igmanu okušati u ''najtežoj svjetskoj utrci na 400 metara'' naći će se i Senad Bečković, poznati bh. outdoor sportaš.

Bečković je za utrku Red Bull 400 čuo prije nekih sedam-osam godina.

''Mislim da je bila utrka u Sloveniji, na Planici. Iskreno, maštao sam o tome da se organizira i kod nas, jer imamo uvjete, olimpijski smo grad. I evo, došlo je vrijeme da se ova utrka održi i u Sarajevu'', rekao je.

Foto: Sulejman Omerbašić / Outdoor sportaš Senad Bečković

Red Bull 400, začet 2011. godine u Austriji, je ultimativni test izdržljivosti i snage volje, iskušenje i za vrhunske sportaše. Dužina staze je 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skakaonica za ski skokove. Velika skakaonica na Igmanu je duga 112 metara, s nagibom od 35°, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze.

Iz tih razloga Bečković smatra da će za mnoge izazov biti da uopće završe utrku. No, to ujedno leži i njegov motiv za prijavu, jer voli izazove.

''Sam podatak da se ova utrka smatra najtežom sprint utrkom na svijetu, dovoljan je motiv da se prijave svi oni koji vole adrenalin'', kazao je.

Video: Red Bull 400 Sarajevo, najava sa Senadom Bečkovićem

Senad je 'svestrani outdoor sportaš'. Njegov bazni sport je biciklizam, no ljubitelj je i alpinizma (posebno visokogorstva), planinarstva, trail runninga, maratona... Popeo se na neke od najvećih vrhova na svijetu, između ostalog Mont Blanc u Alpama, Elbrus u Rusiji, Damavand u Iranu, a prije par mjeseci je bio na Aconcagui u Argentini.

''Međutim, moj najveći uspjeh će biti 8. kolovoza, kada se popenjem na skakaonicu u Sarajevu, mom gradu'', kroz smijeh govori Senad.

Očekuje mnogo posjetitelja i veliki broj sudionika, ne samo iz Sarajeva i BiH već i iz Srbije i Hrvatske. Posebno mu je drago da nakon dugo vremena na olimpijskom Igmanu ima jedno veliko natjecanje, što je u ovim vremenima bitno za grad Sarajevo.

Bečković poziva sve amatere, rekreativce i profesionalce da se prijave za utrku i 8. kolovoza dođu na Igman, i da se svi okušaju u ovom izazovnom natjecanju.

Foto: Sulejman Omerbašić / Outdoor sportaš Senad Bečković

Prijave su već otvorene na kupikartu.ba i traju do 3. kolovoza 2020. Sudionici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM.

Natjecateljima i posjetiteljima na raspolaganju će biti besplatni parking. Najbrže natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, a nakon utrke svi sudionici i gosti su dobrodošli na zabavu na otvorenom. Više informacija možete saznati na redbull.ba te putem telefona +387 62 344 782.

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktualnom situacijom, te event organizirati shodno tim pravilima i preporukama, priopćeno je iz Red Bulla.

Kopirati
Drag cursor here to close