Preko 500 prijava

Žongleri iz 93 države sudjeluju na Red Bull Street Style natjecanju

Više od 500 sudionika iz 93 zemlje je poslalo svoje video klipove tijekom prve faze turnira, a ukupno 265 njih je prošlo u sljedeći krug natjecanje, priopćeno je iz Red Bulla.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2020. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Street Style, najpoznatije svjetsko natjecanje u žongliranju nogometnom loptom, u ovoj godini je otvorenije nego ikad prije s obzirom na to da se ovaj službeni Svjetski šampionat u freestyle nogometu održava u potpunosti online putem.

Više od 500 sudionika iz 93 zemlje je poslalo svoje video klipove tijekom prve faze turnira, a ukupno 265 njih je prošlo u sljedeći krug natjecanje, priopćeno je iz Red Bulla.

Foto: Red Bull PR / Red Bull Street Style natjecanje

U inicijalnoj kvalifikacijskoj fazi, bilo tko od bivših osvajača titula do vještih debitanata mogao je poslati video klip od 30 sekundi na kojem prezentira arsenal svojih trikova. Pokrenuto 2008. godine, Red Bull Street Style je natjecanje koje kombinira vrhunsku kreativnost sa nesvakidašnjim vještinama, a najbolje sudionike bira elitni žiri u kojem su do sada bile nogometne legende Roberto Carlos, Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids, Luís Nani i Pável Pardo.

Novi online format ove godine je omogućio da bilo tko u svijetu pošalje video i tako dobije priliku da upadne na službeni Svjetski šampionat, stoga ne čudi što je više od 500 snimaka pristiglo na pregled sucima iz Svjetske asocijacije freestyle nogometa (WFFA). Među njima su talenti iz 93 države, uključujući i one zemlje koje nikad ranije nisu bile dio natjecanja poput Afganistana, Bangladeša, Iraka, Madagaskara i Sudana.

Foto: Red Bull PR / Red Bull Street Style natjecanje

Sudjelovanje je uzela japanska ikona freestyle nogometa Yousuke Yokota, čije sučeljavanje sa kasnijim pobjednikom Séanom Garnierom iz Francuske u prvom finalu 2008. godine je jedan od legendarnih trenutaka ovog natjecanja. Svoje video klipove je poslalo i pet bivših šampiona, dok su aktualni vlasnici titula, Ricardo Ricardinho Chahini de Araújo iz Brazila i Mélody Donchet iz Francuske, zaradili automatski plasman u kasnije faze turnira.

Ukupno 201 muškarac i 64 žene su prošli u drugu fazu takmičenja u kojoj će fokus biti na muzikalnosti žonglera. Samo 16 muškaraca i osam žena će izboriti plasman u petu fazu koja je i Svjetsko finale, a tada će trikove najboljih žonglera s nogometnom loptom moći pratiti publika širom svijeta zahvaljujući prijenosu uživo putem interneta, priopćeno je iz Red Bulla.

Kopirati
Drag cursor here to close