Braniteljica naslova

Raducanu ispala u prvom kolu US Opena

Raducanu će zbog ovog poraza izgubiti čak 2040 od svojih 2756 bodova na WTA ljestvici te pasti za više od 60 pozicija.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2022. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlogodišnja senzacionalna pobjednica US Opena, britanska tenisačica Emma Raducanu obranu naslova okončala je već na prvoj prepreci, u susretu 1. kola ovogodišnjeg turnira svladala ju je francuska veteranka Alize Cornet sa 6-3, 6-3.

Lani je Raducanu do naslova u New Yorku stigla iz kvalifikaicja pobijedivši u 10 mečeva bez da je izgubila set, a to joj je ostao jedini osvojeni turnir dosada. Lošu ovogodišnju formu nastavila je i protiv Cornet.

Raducanu će zbog ovog poraza izgubiti čak 2040 od svojih 2756 bodova na WTA ljestvici te pasti za više od 60 pozicija.

"Naravno da je razočaravajuće što moram napustiti turnir, ali u neku ruku sam i sretna jer sada mogu početi ispočetka. Više neću imati metu na svojim leđima", izjavila je 19-godišnja Britaka nakon poraza.

Od daljnjeg sudjelovanja na US Openu oprostila se i pobjednia iz 2018. te 2020. i bivša prva igračica svijeta Japanka Naomi Osaka, nju je sa 7-6 (5), 6-3 izbacila Amerikanka Danielle Collins.

Collins je početkom ove godine stigla do finala Australian Opena gdje je izgubila od Ashleigh Barty, no zbog ozljede vrata nije igrala niti jedan pripremni turnir pred US Open. S druge strane, Osaka niti u New Yorku nije mogla pronaći pravu formu te je nastavila niz poraza, ispadala je u 1. kolu i na "masters 1000" turnirima u Torontu i Cincinnatiju.

"Tri sam puta gubila od Naomi ranije pa sam znala što moram popraviti u svojoj igri. No, kada ste suočeni s toliko prepreka kao što sam ja bila, onda ste sretni već samim time što možete izaći na teren i igrati", rekla je Collins nakon pobjede, javlja Hina.

Prvo kolo US Opena bilo je kobno i za pobjednicu Wimbledona otprije mjesec i pol dana Kazahstanku Jelenu Ribakinu, nju je sa 6-4, 6-4 svladala 131. igračica svijeta Kanađanka Clara Burel.

Iznenađenje je izbjegao legendarni Španjolac Rafael Nadal iako je izgubio prvi set od Australca Rinkyja Hijikate, koji je za nastup dobio pozivnicu organizatora. Na kraju je Nadal slavio sa 4-6, 6-2, 6-3, 6-3. Bila je to prva Nadalova pobjeda nakon što je zbog ozljede trbušnih mišića morao odustati od nastupa u polufinalu Wimbledona. Između Wimbledona i US Opena nastupio je samo u Cincinnatiju gdje ga je svladao Borna Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close