Pred početak posljednjeg Grand Slama sezone

Nadal: Šteta što nema Novaka na US Openu

"Iz moje perspektive, to su tužne vijesti. Uvijek je šteta kada nema jednog od najboljih igrača svijeta zbog ozljede ili nekog drugog razloga", naglasio je Nadal.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2022. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Australian Opena, ove godine Novaka Đokovića iz istog razloga nema na US Openu. Amerikanci, organizatori su ostali čvrsti u svom stavu, nije bilo izuzetaka. Nema Đokovića, Federera, Zvereva. Preostali iz TOP 10 društva su tu, Medvedev, Nadal, Alcaraz, Tsitsipas, Ruud, Auger - Aliasime, Norrie, Hurkacz.

Rekli bi smo nikad šarenije društvo. Nitko nije briljirao na turneji po Americi i Kanadi, tako da će biti jako zanimljivo vidjeti kako će se stvari razvijati. Nisu isključena iznenađena sigurno. Rafa Nadal je svakako jedan od najvećih favorita uz Medvedeva. Španjolac je prije početka turnira imao manjih obiteljskih problema, ali je situacija pod kontrolom.

"U neku se ruku znalo da Novak neće igrati neko vrijeme ako se pravila ne promijene, zar ne? Znali smo to već mjesecima. Iz moje perspektive, to su tužne vijesti. Uvijek je šteta kada nema jednog od najboljih igrača svijeta zbog ozljede ili nekog drugog razloga. U ovom slučaju, to što nema jednog od najboljih tenisača u povijesti je veliki nedostatak, za navijače, za turnir. Mislim da je teško i za igrače jer uvijek želimo najjači mogući turnir. Ipak, sport je u neku ruku veći od bilo kojeg igrača", rekao je Nadal.

"Ja sam osobno propustio puno važnih natjecanja u karijeri zbog ozljeda. Nisam bio ovdje prošle godine, kao ni prije dvije godine. Ali turnir se nastavlja i svijet tenisa ide dalje. To nije dobra vijest za nikoga, ali tenisa će biti i nakon mene, Novaka o Rogera. Novak je jedan od najvažnijih igrača posljednjeh 20 godina u povijesti sporta i osobno i je žao što nije mogao doputovati ovdje", dodao je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close