Dva velika iznenađenja

Porazi Tsitsipasa i Fritza na startu US Open

"Ovo je moja najveća pobjeda u karijeri. Ne samo zbog okolnosti, već i protivnika. Stvarno sam sretan", kaže Kolumbijac.
Sport / Ostali sportovi | 30. 08. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva iznenađenja su se dogodila u konkurenciji tenisača na početku US Opena. Peti tenisač svijeta Stefanos Tsitsipas, je neočekivano
zaustavljen već u prvom kolu.

Njega je eliminirao Kolumbijac Daniel Galan Riveros 6-0, 6-1, 3-6, 7-5. Kolumbijski tenisač ušao je tako u ekskluzivno društvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji su jedini tenisači koji su ikad ranije Tsitsipasu dobili set bez da je ovaj osvojio ijedan gem. Za Kolumbijca, inače 94. tenisača svijeta, ovo je prvi nastup na US Openu u karijeri.Malo je tko mogao vjerovati da će Galan Riveros osvojiti čak 11 prvih gemova u meču i povesti 6-0, 5-0.

Upravo se to dogodilo. Imao je Tsitsipas problema s desnim ramenom, fizioterapeut mu je ukazivao pomoć i čini se da je djelovalo, Grk je nekako dobio treći set. U četvrtom je imao 4-2, ali je onda Riveros vratio svoj servis u osmom gemu. U desetom gemu je Tsitsipas spasio pet meč lopti, dva gema kasnije još tri, ali je na kraju Kolumbijac iskoristio devetu za prolazak u drugo kolo.

"Ovo je moja najveća pobjeda u karijeri. Ne samo zbog okolnosti, već i protivnika. Stvarno sam sretan. Stefanos je počeo bolje igrati u trećem setu, ja sam se morao vratiti što je bilo malo neobično nakon dva sigurna prva seta, ali mislim da kontrolirao veći dio meča" rekao je Kolumbijac.

Veliko iznenađenje napravio je i malopoznati američki tenisač Brandon Holt koji je izbacio sunarodnjaka i 12. nositelja turnira Taylora Fritza. Holt je 303. tenisač svijeta, a slavio je protiv najboljerangiranog američkog tenisača sa 6-7(3), 7-6(1), 6-3, 6-4. Za Holta, koji je u kvalifikacije ušao sa specijalnom pozivnicom, pa ondje nanizao tri pobjede, ovo je najveći trijumf u karijeri.

 

Kopirati
Drag cursor here to close