"Samo" potres mozga

QB Dolphinsa završio u bolnici nakon što je udario glavom

Tua je mogao pomjerati ekstremitete, međutim problem leži u činjenici da je ovo druga ozljeda glave koju je Tagovailoa zaradio u posljednja dva kola.
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2022. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Quarterback Miami Dolphinsa Tua Tagovailoa (24) prebačen je u bolnicu nakon što je zadobio ozljede glave i vrata u utakmici protiv Cincinnati Bengalsa, objavio je njegov klub. Tagovailovu je u prvom poluvremenu oborio Josha Tupoua i činilo se da je potiljkom udario u travnjak.

Njega je na šest minuta do kraja prvog poluvremena sekovao 145 kilogram teški Josh Tupou. Tua je ostao je na zemlji nekoliko minuta, a potom je na nosilima iznesen s terena. Ono što je bilo važno u datom trenutku, Tua je mogao pomjerati ekstremitete, međutim problem leži u činjenici da je ovo druga ozljeda glave koju je Tagovailoa zaradio u posljednja dva kola. Odmah je prebačen u bolnicu Cincinnatiju gdje su obavljeni pregledi pa je QB Miamija pušten te se vratio kući zajedno sa ostatkom momčadi.

"Bio je jako težak, emotivan trenutak iako znate da je ovo američki fudbal i da su takve situacije nešto što se može dogoditi. Opet teško je biti spreman na takvo nešto. Najbolja moguća vijest za nas je stigla iz bolnice gdje su potvrdili kako je sve u redu, ništa opasnije se nije dogodilo od potresa mozga koliko god to čudno zvučalo", rekao je liječnik Dolphinsa Mike McDaniel

Chris Nowinski, izvršni direktor Concussion Legacy Foundation je oštro kritizirao liječničku službu Mamia, ali i trenere, upravo zbog onoga što se dogodilo u prošlom kolu.

"Ovo je katastrofa. Otpustite medicinsko osoblje i trenere. Predvidio sam ovo i mrzim što sam u pravu. Vi momci treba da idete u zatvor jer ste ga pustili da igra", naglasio je Nowinski.

U prošlom kolu je Tua Tagovailoa neugodno pao i udario glavom. Pridigao se, zateturao, napravio nekoliko koraka prije nego što se zaustavio.Tagovailoa je napustio teren i ostatak prvog poluvremena proveo u svlačionici, ali se vratio u igru u drugom poluvremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close