Psihodelija quarterbacka Packersa

Rodgers i njegova iskustva sa ayahuascom

Mnogi tvrde kako je ayahuasca zapravo halucinogena droga, no ona ne stvara ovisnost. Naprotiv, mnogi ovisnici dolaze na obrede koji uključuju ayahuascu, upravo kako bi izliječili svoju ovisnost.
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2022. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih quarterbackova svih vremena Aaron Rodgers je dao zanimljiv interview u kojem je između ostalog priznao kako uzima "psihodelične lijekove" koji mu pomažu na putu njegovog izlječenja i koji su važni za njegovo mentalno zdravlje. Gostujući u podcastu Aubreya Marcusa, Rodgers je pričao o tome kako već nekoliko godina ima obiteljske probleme, kako se svađa s roditeljima i svojom braćom. Između ostalog Rodgers je spomenuo svoja iskustva s ayahuascom i svemu što je naučio iz nje.

"Za mene je jedno od osnovnih načela mentalnog zdravlja ljubav prema sebi. To je ono što je taj lijek na biljnoj bazi učinio za mene. Ova vrsta lijeka mi je pomogla da bezuvjetno volim sebe. Samo u takvom stanju mogu da bezuvjetno volim i druge. Ima li boljeg načina da radim na svom mentalnom zdravlju nego da prođem jedno takvo iskustvo", naglasio je Rodgers.

Ayahuasca je naziv za napitak koji u sebi sadrži snažnu psihoaktivnu supstancu dimetiltriptamin – DMT. Ayahuasca se koristi unutar nekoliko južnoameričkih šamanističkih kultura te je u tim kulturama sasvim normalna kao napitak, iako u našim područjima ne samo da nije dozvoljena, već mnogi niti ne znaju za nju.

Napitak ayahuasca se dobiva od dvije biljke – Psychotria viridis i Banisteriopsis caapi. Psychotria viridis je ta koja je izvor DMT-a, dok je Banisteriopsis caapi odgovorna da blokira enzime u čovjekovom želucu, koji bi DMT inače razgradili prilikom oralnog unošenja.

Mnogi tvrde kako je ayahuasca zapravo halucinogena droga, no ona ne stvara ovisnost. Naprotiv, mnogi ovisnici dolaze na obrede koji uključuju ayahuascu, upravo kako bi izliječili svoju ovisnost.

Rodgers je objasnio i na koji način to utiče na njegove suigrače i čitavu momčad.

"Najveći poklon koji mogu da dam svojim suigračima jeste da mogu da se pojave i da ja budem neko tko može da im bude model za tu bezuvjetnu ljubav. Naravno, važno je da ja igram dobro, da sam na terenu i budem lider, ali neće ih zanimati što kažeš, dok i sami ne znaju koliko ti je zapravo stalo", istakao je QB Green Bay Packersa.

O problemima koje ima sa svojom obitelji, Rodgers je dodao:

"Vjerujem u izlječenje i vjerujem u mogućnost pomirenja u nekom trenutku. Ali, to je drugačije putovanje za sve nas, a suditi spolja o tome što bi trebalo da bude ili kako bi trebalo da izgleda, ili tko je u krivu ili tko je u pravu je samo igra koju nikad nisam želio da igram i još uvijek ne želim da igram. Najvažnija stvar za mene je duboka ljubav i zahvalnost za njih, i za lekcije koje sam naučio, i za način na koji sam odgajan, i nadu u budućnost.Ali, tko zna kako će ta budućnost izgledati? Ja nemam gorčinu u srcu. Nemam ljutnju", naglasio je Rodgers.

Kopirati
Drag cursor here to close