Hoće li biti supendiran?

Potpisao ugovor na 230 milijuna, a optužen za zlostavljanje

Da stvar bude potpuno zanimljivija, Watsonu je u sklopu razmjene osiguran petogodišnji 230 milijuna dolara vrijedan ugovor s Brownsima, što ga čini trećim najvećim ugovorom u povijesti NFL-a.
Sport / Ostali sportovi | 25. 06. 2022. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netko bi rekao da je napravio nemoguće. U 20 od 24 privatne tužbe maserki da ih je uznemiravao, napadao ili dirao tijekom zakazanih termina, Deshaun Watson, zvijezda NFL-a, quarterback nekada Houston Texansa, danas Cleveland Brownsa se uspio nagoditi.

Sa prvim tužbama, njih ukupno 22, Deshaun se suočio još u ožujku i travnju 2021. godine, a posljednje dvije nakon što su u HBO-ovoj emisiji "Real Sports with Bryant Gumbel" prošlog mjeseca emitirani razgovori s dvije žene koje su detaljno opisale svoje susrete s Watsonom.

Jedna od njih, Ashley Solis, otkrila je svoj identitet i komentirala kako se osjeća ugroženo nakon termina s Watsonom. U međuvremenu, Watson je odlučio napustiti Houston za koji nije odigrao niti jednu utakmicu prošle sezone, te se skrasitit na drugom kraju, u Clevelandu.

Točnije, u ožujku ove godine njegov tadašnji klub Houston Texas zamijenio ga je s Cleveland Brownsima za izbor prvog kruga drafta 2022., izbor prvog i trećeg kruga 2023. te izbor prvog i četvrtog kruga 2024. godine. Da stvar bude potpuno zanimljivija, Watsonu je u sklopu razmjene osiguran petogodišnji 230 milijuna dolara vrijedan ugovor s Brownsima, što ga čini trećim najvećim ugovorom u povijesti NFL-a.

Među prvima ovu priču je "iskopao" New York Times u kojem je piše kako je Watson u jednom periodu, od jeseni 2019. do proljeća 2021. godine, rezervirao termine s najmanje 66 različitih žena! Neke nisu išle u javnost s onim što su prošle, dok su neke ipak bile spremne ponuditi dovoljno materijala medijima.

Usprkos nagodbi, NFL-ova disciplinska komisija provodi istragu o Watsonovu ponašanju i očekuje se da će odluku donijeti prije otvorenja trening-kampa Brownsa 27. srpnja. Njihovi istražitelji intervjuirali su Watsona u Houstonu prošlog mjeseca. Također, razgovarali su i s 11 Watsonovih tužiteljica, a svoje će nalaze prezentirati disciplinskoj službenici Sue L. Robinson, bivšoj saveznoj sutkinji koja će odlučivati o njegovoj kazni. Naravno da Watson može biti suspendiran ako NFL utvrdi da je prekršio politiku ponašanja jer nagodbe nemaju utjecaja na disciplinski proces.

Kopirati
Drag cursor here to close