Dvije prepreke do Svjetskog prvenstva

Prvo protiv Grčke pa onda kontra Crne Gore

U slučaju da BiH preskoči prvu prepreku, sljedeća je vrlo neugodna Crna Gora koja se predstavila u vrlo dobrom svijetlu na ovom Europskom prvenstvu eliminiravši Sloveniju u prvom krugu, odnosno savladavši Hrvatsku u drugom.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2022. u 17:28

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan prije velikog finala Europskog prvenstva za rukometaše, obavljen je ždrijeb prvog kruga kvalifikacija, odnosno baraža za naredno Svjetsko prvenstvo. Reprezentacija BiH se našla u skupini onih reprezentacije koje moraju proći prvo prvi krug, pa tek onda zaigrati u baražu.

U tom prvom dijelu BiH je zajedno sa Austrijom, Bjelorusijom, Litvanijom, Sjevernom Makedonijom, Portugalom, Ukrajinom, Slovenijom i Slovačkom bila postavljena za nositelja, pa će prvi protivnik biti Grčka. Grčka je u svojoj skupini osvojila vrlo uvjerljivo prvo mjesto ispred Belgije, Turske i Kosova.U slučaju da BiH preskoči prvu prepreku, sljedeća je vrlo neugodna Crna Gora koja se predstavila u vrlo dobrom svijetlu na ovom Europskom prvenstvu eliminiravši Sloveniju u prvom krugu, odnosno savladavši Hrvatsku u drugom.

Na SP zasad su se plasirali – Danska kao svjetski prvak, Švedska i Poljska kao domaćini, Španjolska, Francuska i Norveška iz Europe, Katar, Bahrein i Saudijska Arabija iz Azije, te Brazil, Argentina, Čile i Urugvaj iz Amerike. Inače, na SP će ići ukupno 32 selekcije, a ždrijeb u Budimpešti dao je play off Europe iz kojeg će se još devet selekcija plasirati na SP. Podijeljeni će biti u osam skupina po 4 selekcije. U prvom krugu dalje će ići po tri najbolje. U drugom krugu spajaju se prva tri sastava AB, CD, EF, GH. Iz tih skupina po 4 selekcije u četvrtfinale idu po dva najbolja sastava i to četvrtfinale bit će ključ svega dogodine.

PRVI KRUG:
(1) Ukrajina – Finska
(2) Italija – Slovenija
(3) Portugal – Švicarska
(4) Austrija – Estonija
(5) Grčka - BiH
(6) Makedonija – Rumunjska
(7) Izrael – Litva
(8) Slovačka – Belgija
(9) Farski otoci – Bjelorusija

DRUGI KRUG:
Rusija – Pobjednik 8
Pobjednik 1 – Hrvatska
Pobjednik 5 – Crna Gora
Pobjednik 3 – Nizozemska
Pobjednik 2 – Srbija
Njemačka – Pobjednik 9
Češka – Pobjednik 6

 

Kopirati
Drag cursor here to close