Iznenađenjima nikad kraja

Čeh Lehecka se probio do četvrtfinala

Čeh je trenutačno 71. igrač svijeta, koji je recimo morao igrati kvalifikacije Aucklanda. Prošle godine se probio iz kvalifikacija do polufinala, krajem godine je igrao finale Next Gen ATP Finalsa u Milanu.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2023. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatno društvo u drugom tjednu Australian Open. Jiri Lehecka, Ben Shelton, J.J. Wolf, Tommy Paul. To su tenisači koji su tu, u osmini odnosno četvrtfinalu. Realno, imena za neki osrednji turnir, recimo neki iz Serije 250. Jednostavno, stvari su se razvijale tako.

Nepostavljeni tenisači su iskoristili svoju priliku i evo ih tu. Lehecka se probio u četvrtfinale. Čeh je trenutačno 71. igrač svijeta, koji je recimo morao igrati kvalifikacije Aucklanda. Prošle godine se probio iz kvalifikacija do polufinala, krajem godine je igrao finale Next Gen ATP Finalsa u Milanu. Sada je na Australian Openu sredio šestog nositelja, Felixa Auger-Aliassimea 4-6, 6-3, 7-6(2), 7-6(3).

" Osjećaj je nevjerojatan. Teško mi je pronaći neke riječi, kada znam da sam prošle godine ovdje igrao i izgubio u prvom kolu. Da mi je netko prije početka turnira rekao da ću igrati ovako, ne bih mu vjerovao. Međutim, ja sam super sretan što sam tu. Igrao sam protiv odličnih igrača i morao sam igrati svoj najbolji tenis. Znao sam da Felixa Auger-Aliassime ima jako dobar prvi servis, da zna kako završiti poene nakon prvog servisa, zato sam se i ja pokušavao usredotočiti na svoj prvi servis, a onda kada smo obojica krenuli u nadigravanje, osjetio sam da ga mogu pobijediti i s osnovne linije", zaključio je Lehecka kojem je za prolazak u četvrtfinale bio dovoljan jedan break.

Samo jedan, onaj iz drugog seta za 5-3. U cijelom meču ukupno smo vidjeli po jedan break, s tim da je Lehecka imao četiri, Auger-Aliassime dvije break lopte. U četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča Tsitsipas - Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close