Dana White's Contender Series

Prvi maloljetnik potpisao ugovor s UFC-om

Svladao je osam godina starijeg Mandu Gutierreza jednoglasnom sudačkom odlukom.
Sport / Ostali sportovi | 21. 09. 2022. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksikanac Raul Rosas Jr. (17) zauvijek će ostati upisan kao prvi maloljetnik koji je dobio ugovor u UFC-u, najprestižnijoj MMA organizaciji na svijetu. U borbi bantam kategorije (do 61 kg) u "Dana White's Contender Seriesu", svojevrsnim kvalifikacijama za UFC, svladao je osam godina starijeg Mandu Gutierreza jednoglasnom sudačkom odlukom.

"Nikada nisam vidio nešto slično. Rekli su nam da smo ludi ako ne potpišemo ugovor s njim i to je točno. On je nevjerojatno talentiran, drugačiji je od ostalih", poručio je glavni čovjek UFC-a Dana White te istaknuo da se ne slaže kako je Rosas "prezelen" za boriti se u njegovoj organizaciji.

"Da se jedan 17-godišnjak ovako nametne u borbi... to me oduševilo, izulo iz cipela. Vrlo sam impresioniran ovim dečkom. Poseban je. Jako puno boraca mi se javilo i reklo: 'Ovaj mali je prava stvar'", dodao je White.

Rosas Jr. sada je na omjeru od šest pobjeda iz isto toliko borbi, a ova mu je prva koju nije završio nokautom. Profesionalnu karijeru mladi je Meksikanac započeo u listopadu prošle godine, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close