Prvakinja za Bljesak.info

Širić - Petrović: Imam dvije opcije, braniti pojas ili potpisati ugovor s UFC-om

"Nemamo vremena za odmor, bližimo se velikoj ligi i znam da će mnoge protivnice biti zainteresirane da uzmu titulu koja je sada moja. Sutra imam sastanak s timom jer već pravimo plan za ostatak godine", kaže Ivana u razgovoru za Bljesak.info.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2022. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sebe voli reći kako je odrasla u Mostaru, gledajući kickboks mečeve s tatom, maštala je kako će i ona jednog dana doći u taj ring. Serijal filmova o boksaču iz Philadelphije, Rockyju je također odigrao svoju ulogu. Zanimljivo, kickboks je došao tek nakon plesa i rukometa, kada je imala nekih 17 godina.

Za Ivanu Širić Petrović nije bilo povratka. Nakon amaterske karijere, došla je profesionalna. Joanne Doyle, Alline Torquato, Dorota Norek, Marta Waliczek su bile protivnice koje je Ivana sredila prije nego što će prošlog tjedna ispisala povijest postavši prvom prvakinjom Ares FC-a! "Submissionom" je u trećoj rundi pobijedila Alexandru Tekenah te je tako osvojila pojas u muha kategoriji. O borbi, karijeri, planovima za dalje, za Bljesak.info je govorila Ivana Širić - Petrović.

Bljesak.info: Ivana prvo čestitke na ostvarenom proteklog vikenda. Ispisala si povijest, postavši prvom prvakinjom Ares FC-a, u muha kategoriji. Prašina se slegla, dojmovi..

Širić - Petrović: Hvala na čestitkama i na pozivu za ovaj intervju.Točno, u petak sam ispisala povijest u Parizu osvojivši titulu u muha kategoriji kao prva žena u Ares FC-u. Prošlo je tek šest dana od borbe i tek sada postajem svjesna rezultata koji smo napravili. Nemamo vremena za odmor, bližimo se velikoj ligi i znam da će mnoge protivnice biti zainteresirane da uzmu titulu koja je sada moja. Sutra imam sastanak s timom jer već pravimo plan za ostatak godine.

Bljesak.info: Ova borba je bila u muha kategoriji, tvoja prošla je bila u bantamu, je li to predstavljalo neki problem?

Širić - Petrović: Prošla borba je bila u bantamu zato što smo imali dva otkazivanja i na kraju nam je ostala jedna opcija, a to je otići u višu kategoriju. Ujedno je to bila jako rizična borba, ali ja sam bila spremna i prihvatila sam ponudu. Poslije te borbe smo shvatili da je bantam velika kategorija za mene tako da je i to jedno dobro iskustvo za daljnju karijeru.

Bljesak: Ovo je bio tvoja peta pobjeda zaredom, treća pod okriljem Aresa. Kako je Ivana završila u francuskoj organizaciji koja je u vlasništvu Fernanda Lopeza, trenera Ciryla Ganea i nekadašnjeg trenera prvaka Francisa Ngannoua.

Širić - Petrović: Kada sam donijela odluku da se želim profesionalno baviti s MMA nije baš bilo lako ući u neku dobru organizaciju, no nakon dvije profesionalne borbe koje sam završila u 1. i 2. rundi na TKO, mnoge europske čak i svjetske organizacije su me htjele potpisati, no Ares je imao najprimamljiviju ponudu kojoj nismo mogli reći ne.

Video: Alexandra Tekenah vs Ivana Siric

Bljesak.info: Za one koji ne znaju, Ivana živi u Norveškoj, rođena je u Njemačkoj, ali je dio života provela u Mostaru. Kako je prošla put s toplog juga do hladnog sjevera, koliko si već u Norveškoj? Jesu li i dalje stvari u tvojoj karijeri vezane za Norvešku?

Širić - Petrović: Rođena sam u Njemačkoj, odrasla sam u Mostaru. Na drugoj godini fakulteta 2015. godine odlučila sam odseliti iz Mostara. Znam da sam ostala na tom fakultetu sigurno bi radila kao profesor, trener ili konobar (ha, ha), no ništa od toga ne bi bilo to što ja uistinu želim. No, Mostar i moja obitelj mi jako fale i kad god imam malo slobodnog vremena rado ga iskoristim u Mostaru.

Bljesak.info: Prije dolaska Ares FC, osvajala si amaterske titule u Cage Warriors promociji i to u dvije različite težinske kategorije.

Širić - Petrović: Da, imala sam dvije amaterske titule u Cage Warriors akademiji, a poslije toga sam odlučila zakoračiti u profesionalne vode.

Bljesak.info: Posljednju pobjedu si posvetila nedavno preminulom Slavenu Planiniću.

Širić - Petrović: Posljednju pobjedu sam posvetila preminulom Slavenu Planiniću jer plan je bio odraditi pripreme u Mostaru u SLAVA MMA, no život nam mijenja planove. Čast mi je da sam ga poznavala i da je on moj prvi MMA trener. Slavenu neću posvetiti samo ovu borbu već i svaku sljedeću.

Video: Marta Waliczek vs. Ivana Siric

Bljesak.info:Kakvi su planovi za dalje, nakon osvojene titule, koji su sljedeći koraci, ciljevi?

Širić - Petrović: Već smo prostudirali moju posljednju borbu i sada znamo na čemu trebamo raditi, dakle sljedeći plan je vratiti se u moj klub i raditi na greškama. Sada je sve u rukama mog menadžera i tu su samo dvije opcije, a to je obraniti pojas u Aresu ili potpisati ugovor s UFC-om ako bi nam se ta prilika pružila", zaključila je Ivana.

Video: vana Siric vs Alline Torquato

Nastupala je Ivana u Londonu, trenirala u poznatom kampu u švedskom Allstarsu, dio je norveške dokumentarne MMA serije "Fighterjerte". Ljudi iz UFC prate Ivanu, nije nerealno da u nekom periodu ponude i ugovor.

Kopirati
Drag cursor here to close