Deveti slalom sezone

VIDEO I Proglasili pobjednika nakon skoro pola sata

Suci su dugo provjeravali snimak, nikad duže u Svjetskom kupu i na kraju je Grk ostao bez bodova. Najveći problem sucima je pravio veliki snijeg, pa se snimak gledao popriličan broj puta.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebala je to biti kruna sjajne sezone za jednog totalno nepoznatog skijaša. AJ Ginnis je već bio na postolju, osvojio i medalju na Svjetskom prvenstvu, samo je nedostajala pobjeda u Svjetskom kupu.

Nakon prve vožnje slaloma u kalifornijskom skijalištu Palisades Tahoe, držao je četvrto mjesto s 19 stotinki zaostatka za vodećim Švicarcem Clementom Noelom. Drugu vožnji je sjajno odradio i to je bilo to. Pobjeda u Svjetskom kupu. Ili ne. Skoro pola sata čekala se odluka iz FIS-a. Ginnis je skijom prešao preko crvene kapije i na kraju je diskvalificiran.

Video: Druga vožnja AJ Ginnisa

Suci su dugo provjeravali snimak, nikad duže u Svjetskom kupu i na kraju je Grk ostao bez bodova. Najveći problem sucima je pravio veliki snijeg, pa se snimak gledao popriličan broj puta. Na kraju je svoju prvu pobjedu upisao Alexander Steen Olsen s vremenom 1:47.4, čovjek sa startnim brojem dvadeset i koji je bio 12. nakon prve vožnje sa 65 stotinki zaostatka.

"Nevjerojatna, luda utrka. Žao mi je AJ-a, ali to je sport. Uvijek smo na limitu", izjavio je Steen Olsen.

Drugi Norvežanin na postolju je bio Timon Haugan s 5 stotinki slabijim vremenom, dok nakon Grčke, ove godine skijaša na postolju ima i Bugarska. Albert Popov je bio treći s 24 stotinki zaostatka. Točnije, Popov i Noel su podijelili treće mjesto.

Odlično je drugu vožnju odradio Samuel Kolega, koji je za pobjednikom zaostao samo 60 stotinki i osvojio 11. mjesto. Filip Zubčić je krenuo dobro u drugoj vožnji, bez kalkulacija, odlučan da popravi poziciju nakon 26. vremena prve vožnje. Na kraju je završio kao dvadeseti, sa zaostatkom od +1.19 za Steenom Olsenom.

Kopirati
Drag cursor here to close