Tko je Grk na postolju?

AJ Ginnis je prošao težak put, šest operacija koljena...

Da bi se ovo dogodilo morao sam puno toga proći, preskočiti puno prepreka, toliko operacija. Morao sam svoj put krčiti ne rukama, već kandžama. I sada se desilo", kaže AJ Ginnis.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2023. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subotnji slalom u Chamonixu, posljednji prije početka Svjetskog prvenstva obilježio je skijaš za kojeg vjerojatno nitko do jučer nije ni čuo. Grk, čudnog imena i prezimena, AJ Ginnis, koji je sa startnim broje 45 na kraju završio kao drugi.

Već samo ime i prezime otkriva njegovu povezanost sa Sjedinjenim Američkim Država gdje je skijaški odgojen. Prije osa godina je bio brončano na juniorskom SP, u slalomu. Što znači da nije skijaška
neznalica. Počeo je u Grčkoj gdje se rodio, na nekim snježnim stazama kojih i nema previše.

Mladi Aleksandros je počeo da skija na planini Parnas kao mali, sa samo dvije godine. Kada je imao 12 godina, Aleksandros se preselio u Austriju, gdje mu je otac radio kao instruktor skijanja. Tada je mladi skijaš odlučio da svoju zabavnu zabavu pretvori u potencijalnu karijeru.

Iz Austrije slijedi nova selidba, u SAD, gdje je upisao školu Green Mountain Valley u Vermontu. Tu je naravno imao i više nego dovoljno mogućnosti da svoje skijaške mogućnosti popravi. Uskoro je postao i član američke reprezentacije, ali su ga ozljede uništile. Čovjek je šest puta operirao koljeno i nije odustajao. Posljednji put je ostao bez nastupa na Olimpijadi. Tata je Grk, majka Amerikanka, na kraju je odlučio skijati za zemlju u kojoj se rodio.


"Ovo je san. Imao sam taj neki ludi da završim na postolju kao skijaš iz Grčke. Da bi se to dogodilo morao sam puno toga proći, preskočiti puno prepreka, toliko operacija. Morao sam svoj put krčiti ne rukama, već kandžama. I sada se desilo. Još me nije pogodilo, ali vjerojatno će za koji dan, kada postanem svjestan što sam napravio", rekao je AJ Ginnis.

 

Kopirati
Drag cursor here to close