Prižmić izgubio nakon četiri sata borbe

Prije tri godine osvojio turnir u Mostaru danas odveo do ruba Novaka

"Meč je mogao ode i njemu, igrao je sjajno. Pokazao je sjajan mentalitet i istrajnost. I u trećem i četvrtom setu, koji je izgubio", rekao je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2024. u 13:55 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije tri godine je osvojio juniorski turnir u Mostaru. Prošle godine challenger u Banja Luci i juniorski Roland Garros. Danas je Dino Prižmić natjerao Novaka Đokovića da ostane na terenu minutu duže od četiri sata. I odigra svoj najduži meč u prvom kolu jednog
Grand Slam turnira.

Prepoznao je to Novak koji je i sam zapljeskao u standing ovationu kojim je nagrađen Dino po izlasku s terena.

Samo u prvom setu Prižmić nije imao šanse. Set u kojem je tražio medicinski timeout, osjetivši nelagodu u lijevom bedrenom mišiću.

U nastavku je to bila druga priča. Ono što je propustio napraviti nakon breaka, Dino je nadoknadio u tie breaku drugog seta. Novak se vratio u šestom gemu. U tie breaku je Prižmić vodio 6-2, na kraju je iskoristio četvrtu set loptu. Novak je dobro krenuo u treći set, ali je Dino uzeo tri gema zaredom. Peti je bio posebna priča. Nakon dvije neiskorištene break lopte, Prižmić treću osvaja ponovnom pogreškom srpskog tenisača. U tom trenutku Novak je imao više neforsiranih pogrešaka.

Imali smo sedam izjednačenja u tom gemu. Međutim, opet Dino nije zadržao break prednosti, Novak se vratio i onda je nanizao četiri gema za 6-3 i vodstvo od 2-1 u setovima. Kad je Novak poveo 4-0 činilo se kako je priča gotova, ali Dino se nije predao. U devetom gemu četvrtog Prižmić je spasio četiri meč lopte, u desetom gemu još dvije, ali ne i ukupno sedmu. Novak je prošao u četiri seta 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4 uz 49 neforsiranih pogrešaka i 40 winnera. Prižmić je imao sedam manje neforsiranih i devet winnera manje.

"Zaslužuje svaki kredit, pljesak, pozdrav koji je dobio večeras. Nevjerojatan igrač, u toj fazi svoje karijere, tako je zreo za svoje godine. Ovo je njegov momenat. Meč je mogao ode i njemu, igrao je sjajno. Pokazao je sjajan mentalitet i istrajnost. I u trećem i četvrtom setu, koji je izgubio. Natjerao me je da mnogo trčim. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Konstruirao je poene, od momenta kada je kročio na teren je koristio svoje prilike. Volim kako koristi svaki dio terena. Nevjerojatno se brani. S obzirom na to da ima 18 godina i nikada nije igrao na ovako velikoj sceni. Želim da budem u njegovom boksu, nadam se da će me pozvati, jer znam da će uraditi velike stvari u karijeri", rekao je nakon meča Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close