KK Brotnjo

Prga i Puce na Svjetskom karate prvenstvu u Turskoj

Za sjajne vijesti iz Rijeke pobrinuli su se Patricija Prga juniorke -53kg i Jure Puce U21 +84kg osvojivši brončana odličja.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2022. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodno otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Rijeci ovoga vikenda je okupilo preko 1600 sportašica i sportaša iz 20 država.

Za sjajne vijesti iz Rijeke pobrinuli su se Patricija Prga juniorke -53kg i Jure Puce U21 +84kg osvojivši brončana odličja.

Ovim rezultatom nakon tri odrađena kvalifikacijska natjecanja Patricija i Jure su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj (Konya)

Kroz mjesec rujan ove godine vodio se izborni postupak na tri velika natjecanja u Hrvatskoj, gdje ostvarujući pobjede i osvajajući bodove, najbolji natjecatelj iz svake kategorije ostvaruje pravo ulaska u reprezentaciju Hrvatske te nastup na nadolazećem svjetskom prvenstvu u Konyi, Turska, u listopadu 2022.

Prvi put u povijesti kluba, dva člana, Patricija Prga i Jure Puce ostvaruju nastup i zajedno putuju na svjetsko prvenstvo.

Najperspektivniji karatisti svijeta okupit će se na jednom od najiščekivanijih događaja sezone, a svoje mjesto među tom karate elitom osigurali su članovi iz Brotnja.

Kopirati
Drag cursor here to close