Mediteranske igre u Oranu

Predstavlje bh team za Mediteranske igre

Na Mediteranskim igrama Oran 2022 privilegiju nošenja zastave na Ceremoniji otvaranja imat će najtrofejnija džudašica Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara Mersin 2013.
Sport / Ostali sportovi | 18. 06. 2022. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alžir i grad Oran domaćini su 19. po redu Mediteranskih igara, osmih na kojima nastupaju sportaši i sportašice pod zastavom BiH. Na ovogodišnjim će nastupiti 48 takmičara iz BiH koji će se boriti za medalje u atletici, biciklizmu, boćanju, boksu, dizanju, tegova, dzudu, gimnastici, karateu, streljaštvu, plivanju, taekwondou. Ukupno će se u delegaciji iz BiH naći 71 član. Šef misije je dr.sci Said Fazlagić, generalni sekretar OK BiH, Lana Grgić, Aela Ajdinović su tehničko osoblje. Bh team je zvanično predstavljen u Sarajevu.

Press konferenciji MI Oran 2022 prisustvovalo je Predsjedništvo OK BiH, predsjednik OK BiH, prof.dr. Milanko Mučibabić, potpredsjednici prof.dr. Izet Rađo i g. Marijan Kvesić, a press konferenciju otvorio je Predsjednik OK BiH, koji je pozdravio prisutne sportiste, trenere, sudije i predstavnike medija.

U svom obraćanju, Predsjednik je poručio:

"Danas je dan sporta u Olimpijskom komitetu BiH, i danas sa ponosom svečano ispraćamo naše reprezentativce, od kojih očekujemo da se ponašaju u duhu Olimpizma i da dostojanstveno predstave svoju državu".

Potrebno je naglasiti da su sve Mediteranske selekcije iz regiona podržane od strane državnih rukovodstava i obezbijeđeni su im svi uslovi uključujući i čarter letove, dok naša Mediteranska delegacija nije imala tu podršku, niti sredstva za istu, ali smo i pored toga obezbijedili najdirektniji prevoz redovnom linijom, opremu i sve ono što je potrebno da naša Mediteranska selekcija ima maksimalni komfor i vrhunske uvjete za takmičenja.

Na Mediteranskim igrama Oran 2022 privilegiju nošenja zastave na Ceremoniji otvaranja imat će najtrofejnija džudašica Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara Mersin 2013.

Mediteranske igre u Oranu bit će održane od 25.06. do 06.07.2022. godine

Kopirati
Drag cursor here to close