Ništa fair play, ništa kultura

Ludnica na Wimbledonu, Kyrgios dobio Tsitsipasa

Nick Kyrgios je u četvrtom kolu Wimbledona, mogao bi i do polufinala. U trećem kolu je opet imao svoj show, ali je na kraju izašao kao pobjednik. Na kraju je dobio Stefanosa Tsitsipasa, 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7).
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2022. u 01:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već pomalo postaje dosadno. OK, jeste takav, nekada možda pravo, nekada ne igra dobro, ali kako što je više na terenu, više priča, raspravlja se sa samim sobom, publikom, realno često i nepotrebno. Možda bi čak bio i opasniji za svoje protivnike da je nešto mirniji. Ali sada je kasno da se mijenja.

Nick Kyrgios je u četvrtom kolu Wimbledona, mogao bi i do polufinala. U trećem kolu je opet imao svoj show, ali je na kraju izašao kao pobjednik. Na kraju je dobio Stefanosa Tsitsipasa,
6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7). Omjer winnera je bio 61-57 na strani Kyrgiosa, prvi servis je kod Australca 71 posto, izgubio je samo 19 poena na prvom servisu.

Međutim, od polovine prvog seta, Nick je bio nervozan. Do raspleta prvog seta je propustio tri break lopte, ali uredno zakačio na sucem u stolici, smetali su mu oni na linijama. Međutim uspio se vratiti nakon gubitka prvog seta. Break za set je napravio Nick u pravom trenutku, u desetom gemu drugog. Onda je poveo 3-1 u trećem.
U tie breaku četvrtog je spasio set loptu, na kraju iskoristio svoju drugu meč loptu. S tim je u ovom setu propustio šest break lopti.
Napeta atmosfera na terenu je kulminirala kada je Australac dobio drugi set. Stefanos je ljutito udario lopticu koja je otišla negdje u publiku. 

Kyrgios je skočio, od suca je zahtijevao da se Grka diskvalificira, ali nije se dogodilo ništa. Ništa, osim toga da je Kyrgios suca pitao "Jesi li ti glup" u jednoj od razmjena.

Video: Sporni detalji meča

I Tsistipas je imao svojih crnih minuta. Kod 4-1 u trećem setu, na 40:15. Ostala je dileme da li je Grk namjerno gađao Nicka. Pa onda na u devetom gemu trećeg, opet u tijelo Australca. Nije bilo izvinjena, nije bilo pardona. Sasvim sigurno jedan od luđih mečeva na Wimbledonu sigurno, posljednjih nekoliko godina.

Video: Sporni detalji meča

 

Zanimljiva je bila izjava Kyrgiosa nakon meča.

" Jednostavno sam super sretan što sam prošao. On je ponekad bio frustriran i to je tako u tenisu, to je sigurno. Imam krajnje poštovanje prema njemu. Što god se dogodi na terenu ostaje na terenu. Volim ga i blizak sam s njegovim bratom," poručio je Australac.

Kopirati
Drag cursor here to close