Drugo kolo ATP Cupa

Porazi Srbije i Grčke

Srbija sada mora za prolaza dalje da dobije Španjolsku 3-0, ali da izgubi najviše jedan set kako bi prošla dalje. Realno, u ovoj postavi teško.
Sport / Ostali sportovi | 03. 01. 2022. u 17:46 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska, Argentina i Poljska su trenutačno reprezentacije s maksimalnim učinkom nakon dva odigrana kola ATP Cupa u Sydneyju. U skupini A, Španjolci su bez izgubljenog seta dobili sva tri meča Norvežanima.

Pablo Carreno Busta je prepustio Viktoru Đurasoviću devet gemova, dok je Casper Ruud očekivano odigrao bolji meč potiv Roberta Bautiste Aguta, ali nije mogao bolje od poraza 4:6,6:7(4). Alejandro Davidovich Fokina i Pedro Martinez u paru slavili protiv Lukasa Helluma Lilleengena i Andreja Petrovića laganih 6:4, 6:1.

Daleko zanimljivije je bilo u susretu Čile a i Srbije. Alejandro Tabilio se izvukao iz teške situacije nakon što je izgubio prvi set i svoj servis na početku drugog, pa je onda nanizao pet gemova zaredom. Filip Krajinović je ispustio break prednosti i u trećem setu, dok je u tie breaku propustio tri meč lopte, ali je iskoristio četvrtu nakon dva sata i 28 minuta igre za 6:4, 3:6, 7:6(5).

Dušan Lajović je predao svoj meč Cristianu Garinu u trećem setu pri rezultatu 4:6, 6:4, 3:0 za Čileanca, pa je odluka pala u igri parova. Nikola Ćaćić i Majet Šabanov su došli na poen zaostatka u super tie breaku, međutim, Barrios i Tabilo su iskoristili drugu meč loptu za ukupni trijumf. Srbija sada mora za prolaza dalje da dobije Španjolsku 3-0, ali da izgubi najviše jedan set kako bi prošla dalje. Realno, u ovoj postavi teško.

U susretu iz D skupine Poljska je sa maksimalnih 3:0 pobijedila Gruziju. Hurkacz je ispustio jedan set, Szymon Walkow i Jan Zielinski su dobili parove u tri.

Najbolji meč dana su odigrali Diego Schwartzman i Stefanos Tsitsipas. Tsitsipas jeste dobio prvi set, ali je u nastavku
Schwartzman s četiri breaka iskontrolisao situaciju za 6:7 (5), 6:3, 6:3. Taj bod je Argentini osigurao ukupnu pobjedu jer je u meču prije ovog Federico Delbonis nadigrao Michaila Pervolarakis sa 7:6 (5), 6:1. U posljednjem susretu Maximo Gonzalez i Andres Molteni su bili bolji od Markosa Kalovelonisa i Petrosa Tsitsipasa 6:3, 4:6, 11:9.

Argentina i Poljska vode sa po dvije pobjede i njihov međusobni okršaj u srijedu odlučit će o pobjedniku skupine i putniku u polufinale.

Kopirati
Drag cursor here to close