Slavili domaćini, Amerikanci i Britanci

Medvedev izgubio, Rusi ipak dobili

Veliko iznenađenje napravio je Ugo Humbert. Nakon skoro tri sata borbe, Humbert je pobjednički podigao ruke. Medvedev je imao 3:1 u trećem setu, ali je u petom gemu izgubio svoj servis. Prije toga je Rus ispustio u drugom setu čistih 3:0.
Sport / Ostali sportovi | 02. 01. 2022. u 20:11 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je bilo prvog dana, tako se i nastavilo i drugog. Izmjene u postavama, kompletno promjenjeni parovi pojedinih mečeva.
Tako smo umjesto meča Rusija - Austrija gledali na terenu Romana Safiullina (167.na ATP rang listi) i Francuza Arthura Rinderknecha, jer su Francuzi zamijenili Austrijance. Rus je nakon velike borbe slavio 2:1, 6:3 u trećem setu.

Nakon toga je veliko iznenađenje napravio Ugo Humbert. Nakon skoro tri sata borbe, Humbert je pobjednički podigao ruke. Medvedev je imao 3:1 u trećem setu, ali je u petom gemu izgubio svoj servis. Prije toga je Rus ispustio u drugom setu čistih 3:0.
Na kraju su Safiullin i Medvedev dobili parove Rogera-Vasselina i Fabricea Martina dva puta po 6:4.

U drugom meču skupine B također je odluka pala u trećem meču. Jannik Sinner je za protivnika trebao imati Jamesa Duckwortha, ali je igrao protiv Maxa Purcella i lako je odradio posao 6:1, 6:3. Alex de Minaur je sredio oporavljenog Mattea Berrettinija 6:3, 7:6(4). E onda na kraju opet izmjena. Bolleli nije igrao s Fogninijem, već s Berrettinijem. Međutim, Luke Saville i John Peers su bili bolji 6:3, 7:5.

Što se tiče skupine C, tamo su Amerikanci dobili susjede Kanađane. John Isner je osvojio prvi bod, Taylor Fritz drugi. Na kraju su Isner i Fritz dobili i treći meč za čistih 3:0.

Treći duel u kojem je odluka pala nakon igre parova je bio onaj između Njemačke i Velike Britanije. Prvo je Evans osigurao bod za Britance, a onda je uzvratio Alexander Zverev. Britanci su odlučili mijenjati, pa je uz Jamiea Murraya zaigrao Daniel Evans. I pogodili su jer su Zverev i Krawietz pali 6:3, 6:4.

Kopirati
Drag cursor here to close