Indian Wells

Poraz Đokovića od 123. tenisača svijeta: Imao sam loš dan

Za 36-godišnjeg Đokovića tako povratak u Indian Wells, turnir kojega je osvajao pet puta, nakon čak pet godina izbivanja neće ostati u najboljem sjećanju.
Sport / Ostali sportovi | 12. 03. 2024. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Poraz Đokovića od 123. tenisača svijeta

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković poražen je u trećem kolu Masters 1000 turnira u Indian Wellsu, bolji od njega bio je Talijan Luca Nardi, 123. tenisač svijeta, sa 6:4, 3:6, 6:3 nakon dva sata i 22 minuta igre.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom u tri seta nadigrao Australca Aleksandra Vukića, Đoković je protiv 20-godišnjeg "sretnog gubitnika", koji je poražen u posljednjem kolu kvalifikacija, pokazao lošu igru i izgubio. Za 36-godišnjeg Đokovića tako povratak u Indian Wells, turnir kojega je osvajao pet puta, nakon čak pet godina izbivanja neće ostati u najboljem sjećanju.

Nardi je najslabiji plasirani igrač koji je porazio Đokovića na Masters 1000 ili Grand Slam razini, prenosi Hina.

''Mislim da prije ove večeri nitko nije znao za mene. Nadam se da je publika uživala, veoma sam sretan s ovom pobjedom'', rekao je Nardi nakon tek pete pobjede na ATP Touru.

Ovo je Đokovićev treći poraz od igrača izvan Top 100 u trenutku kad je prvi tenisač svijeta.

''Čestitam mu, posebno za treći set jer je igrao sjajan tenis. Gledao sam ga i ranije. Nisam znao mnogo o njemu, ali sam ga gledao i znao sam da može odigrati stvarno kvalitetno s osnovne linije, posebno na forehandu. Kreće se jako dobro i talentiran je. Ušao je u turnir kao "sretni gubitnik", tako da nije imao ništa za izgubiti i igrao je sjajno. Zaslužio je pobijediti'', rekao je Đoković i dodao:

''Ja sam bio iznenađen sa svojom razinom. Bio sam stvarno, stvarno loš. Ali, tako je, kako je. Dvije stvari su se ostvarile. On je imao sjajan dan, a ja veoma loš dan i rezultat je negativan za mene''.

Kopirati
Drag cursor here to close