Kosi se sa njegovim uvjerenjima

Đoković odbio 'veliku lovu' jer ne želi svakoga za sponzora

Tijekom dugog niza godina srpski tenisač izgradio je svoj jedinstveni imidž pažljivo birajući s kim će sklapati sponzorske ugovore.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2024. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković odbio je unosnu ponudu kojom bi sebi priskrbio ogroman novčani dobitak, otkrio je sportski komentator Nebojša Višković.

"Novak je odbio značajan novca jer nije želio promovirati određeni proizvod. Neću otkriti ime tvrtke, ali nije želio podržavati nešto što nije u skladu s njegovim uvjerenjima i što smatra štetnim'',, izjavio je Višković.

Tijekom dugog niza godina srpski tenisač izgradio je svoj jedinstveni imidž pažljivo birajući s kim će sklapati sponzorske ugovore.

Iako nije otkrio identitet kompanije, mnogi su pretpostavili da se radi o kladionicama, posebno s obzirom na Đokovićeve prijašnje izjave.

"Osobno, vjerojatno ne bih prihvatio kladionicu kao sponzora, ali znam da bi 95 posto igrača to učinilo", izjavio je Đoković u rujnu 2023. godine.

Prije tog događaja, Đokovićev bivši menadžer Edoardo Artaldi otkrio je kako tenisač izbjegava suradnju s kladionicama i proizvođačima alkohola.

"Novak zaista želi unaprijediti svijet. Mnoge kladioničarske i poker kompanije, kao i tvrtke koje reklamiraju alkohol, traže ga, ali njegov odgovor uvijek ostaje isti: 'Mogu mi nuditi milijarde dolara, ali imam odgovornost kao svjetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne smije biti kriva'", otkrio je Artaldi 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close