Prvi na zemlji na Hewitta 2009. godine

Popyrin na jednoj nozi do naslova u Umagu

Ovo je za Popyrina drugi naslov u karijeri, prvi na zemlji za jednog australskog tenisača još od 2009., kada je Lleyton Hewitt osvojio naslov u Houstonu.
Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2023. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australci i zemljana podloga. Nije baš najbolja kombinacija u svijetu tenisa. Posebno u ovoj modernoj Open eri. Međutim, Alexei Popyrin je pokazao kako stvari mogu ići u drugom pravcu. U finalu Umaga je savladao veterana Stana Wawrinku, koji je prije 17 godina u Umagu osvojio svoj prvi ATP naslov.

Australac je slavio nakon preokreta 6-7 (5), 6-3, 6-4. Iako je u završnici meča skoro jedva stajao na nogama. Početkom trećeg seta Australac se suočio s bolovima u kvadricepsu desne noge. Bolovima zbog kojih se obično predaje meč. Međutim Alexei nije odustao. Na medical time out je popio tabletu, dobio zavoj i nekako šepajući nastavio igrati. Wawrinka je pri vodstvu 3-2 imao break loptu, ali se Popyrin izvukao. Uspio je prebroditi krizu, da bi u devetoj igri oduzeo servis Švicarcu za 5-4, a potom osvojio svoj servis za pobjedu.

Inače, ovo je uvjerljivo najbolji rezultat nekog australskog tenisača u Umagu, jer je osim Popyrin u Stella Marisu u 33 godine igrao još Simon Youl, koji je 1994. eliminiran već na startu, te ove godine Christopher O'Connell, no ni on nije otišao dalje od uvodne prepreke. Ovo je za Popyrina drugi naslov u karijeri, prvi na zemlji za jednog australskog tenisača još od 2009., kada je Lleyton Hewitt osvojio naslov u Houstonu.

Kopirati
Drag cursor here to close