Povratak nakon duže pauze

Poraz Čilića na startu Umaga

U prvom setu je Cobolli napravio break za 3-2. Početak drugog seta ponudio je sličan scenarij. Talijanski predstavnik odmah je izvršio pritisak i oduzeo Čiliću prvi servis gem čime je sebi trasirao put do pobjede.
Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2023. u 01:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to dvostruki povratak. Marin Čilić, pobjednik US Opena iz 2014. godine se vratio na teniske terene. Tamo ga nije bilo jako dugo, od turnira u Indiji početkom godine. Umag je posljednji put igrao prije devet godina. Na kraju povratak nije protekao onako kako je planirao. Iako izabrati zemlju za podlogu u meču povratka nakon duže pauze, sve je samo ne idealan izbor.

Malo poznati Flavio Cobolli, kvalifikant iz Italije je odigrao jedan od onih mečeva koji bi vrlo lako mogao biti najbolji ove sezone, pa je na kraju slavio 6-4, 6-3.

U prvom setu je Cobolli napravio break za 3-2. Početak drugog seta ponudio je sličan scenarij. Talijanski predstavnik odmah je izvršio pritisak i oduzeo Čiliću prvi servis gem čime je sebi trasirao put do pobjede. Tek pete u karijeri kada su u pitanju nastupi na ATP turnirima, trenutačno 148. igrača svijeta.

Inače, meč između Čilića i Cobellija je prekinut u drugom setu kod vodstva Talijana 3-1, zbog kiše. U Umagu je 2005. nastupio kao juniorski pobjednik Roland Garrosa. Bio mu je to prvi ATP turnir na kojem je zaigrao, a iskusniji Belgijac Kristof Vliegen spriječio ga je da na umaškoj crvenoj zemlji ostvari i svoju prvu pobjedu na ATP Touru.

Kopirati
Drag cursor here to close