Mili Poljičak uzeo juniorski Wimbledon

Poljičak: Bio sam pun samopouzdanja

" Od trenutka kad sam zakoračio na teren, osjećaj je bio čudesan. Presretan sam zbog pobjede, ali i zbog činjenice da sam prvi dečko iz Hrvatske koji je ovdje osvojio juniorsku titulu" rekao je Poljičak.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2022. u 00:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Ljubičić je 1996. godine izgubio finale od kasnijeg seniorskog polufinaliste Vladimira Voltchkova u tri seta. Četiri godine kasnije,
Francuz Nicolas Mahut je bio prejak za Marija Ančića. Kojeg će 22 dvije godine kasnije "osvetiti" Mili Poljičak. Splićanin je u finalu sa 7-6(2), 7-6(3) pobijedio Amerikanca Michaela Zhenga i na najbolji mogući način okrunio svoju juniorsku karijeru.

Dan ranije je Poljičak trenirao baš sa Novakom Đokovićem, kako bi se teniser iz Srbije pripremio za razorne udarce, Kyrgiosa. Poljičak je u prvom setu nadoknadio break zaostatka, Zheng je vodio 5-2. U tie breaku, Zheng nije imao šanse. Amerikanac je imao i 3-1 u drugom setu, ali ni to mu nije bilo dovoljno, barem da odvede meč u treći set.

" Od trenutka kad sam zakoračio na teren, osjećaj je bio čudesan. Presretan sam zbog pobjede, ali i zbog činjenice da sam prvi dečko iz Hrvatske koji je ovdje osvojio juniorsku titulu" rekao je Poljičak. Uz smijeh je dodao "to je sve što mogu reći", ali onda još malo opisao put do trijumfa.

" Bio sam pun samopouzdanja, nisam uopće osjećao pritisak. Ja sam vam jedan smiren dečko, ne samo na terenu, nego i u životu. Što god da se desi, desi se, nekad pobijediš, nekad izgubiš. Danas sam pobijedio i mogu biti jako sretan.

Pulen trenera Joze Dumanića treći je Hrvat koji je podignuo juniorski Grand Slam u muškoj konkurenciji. Marin Čilić to je učinio u Roland Garrosu 2005., a Borna Ćorić na US Openu 2013. godine. U ženskoj konkurenciji, Mirjana Lučić uzela je dvije titule (US Open 1996., Australian Open 1997.), baš kao i Ana Konjuh (Australian Open i US Open 2013.), dok su Jelena Kostanić i Petra Marčinko trijumfirale u Melbourneu 1998., odnosno 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close