Propustili break prednosti u petom setu

Pavić: Bili smo blizu, zato sam frustriran

"Bila su to dva najemotivnija meča u mom životu.Bilo je jako teško igrati s tom ozljedom dva meča. Eto, bili smo jako blizu i ovo je frustrirajuće", rekao je Pavić nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 10. 07. 2022. u 00:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su bili ranjeni, Mate Pavić je igrao sa slomljenom koščicom u zglobu desne ruke, bili su blizu. Break prednosti i 4-2 u petom setu.
Australci nisu popuštali, forsirali su maksimalno na Matu. Na forehand, backhand, u tijelo, ali se Pavić držao.

Iako je u jednom trenutku osjetio bol, kada je uhvatio lopticu desnom rukom. Čak su se i Australci izvinjavali. I nisu Mate i Nikola ispustili samo tih 4-2. Imali su i dvije break lopte za 5-4. Na kraju nisu izdržali.

Pokušali su postati prvi par koji je nakon Daniela Nestora i Nenada Zimonjića 2008. i 2009. obranio pobjednički trofej na najvećem svjetskom turniru, tražili su 24. uzastopnu pobjedu na travi unazad dva ljeta, lovili su treći turnir u nizu i peti od posljednjih šest.

" Bilo je teško igrati i četiri seta polufinala i cijeli ovaj meč u ovakvom stanju, ali morali smo probati. Šteta, zapravo frustrirajuće je što nismo mogli biti na 100%, ali ponosni smo na ovo što smo pokazali. Australci su zaista imali nevjerojatan turnir. Toliko su se puta vraćali i nakon meč-lopti, nakon 1-2 u setovima, igrali su na sjajnom nivou. Svaka im čast! Koliko god je teško, ponosan sam na naša zadnja dva meča. Bila su to dva najemotivnija meča u mom životu.Bilo je jako teško igrati s tom ozljedom dva meča. Eto, bili smo jako blizu i ovo je frustrirajuće", rekao je Mate Pavić neposredno nakon finala.

" Teško je nešto reći nakon 7:6 u petom setu. Posljednja dva meča bila su najemotivniji u mom životu i ponosan sam kako smo ih odigrali. Svaka čast Mattu i Maxu, pobijedili su zasluženo, jer su bili dobri, ne zbog naših problema - dodao je Mektić.

Pavić je ostao na tri osvojene Grand Slam titule (Australian Open 2018., US Open 2020., Wimbledon 2021.), Mektić na jednoj (Wimbledon lani), ostali su na zajedničkih 13 osvojenih turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close