Došli na Svjetsko prvenstvo

Policija u Hrvatskoj traži nestale rukometaše Burundija

Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o desetorici mlađih muških osoba, rođenih 2006. godine, koji su se u srijedu 9. kolovoza oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz riječkog studentskog centra.
Sport / Ostali sportovi | 10. 08. 2023. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječka policija traga za desetoricom nestalih mladića, državljana Burundija, sudionika svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. kolovoza, među ostalim gradovima, održava i u Rijeci.

U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih rukometaša, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka, izvijestila je primorsko-goranska policijska uprava.

Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o desetorici mlađih muških osoba, rođenih 2006. godine, koji su se u srijedu 9. kolovoza oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz riječkog studentskog centra. U studentskom centru bili su smješteni za vrijeme trajanja prvenstva, a, napominju iz policije, ne odgovaraju na telefonske pozive.

"Kao organizator Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u kategoriji U-19 možemo potvrditi kako su se prije odigravanja utakmice protiv Bahreina iz kampusa na Sušaku u kojem su bili smješteni, a mimo znanja stručnog stožera svoje reprezentacije, u nepoznatom pravcu udaljila desetorica reprezentativaca nacionalne vrste afričke države Burundi.

Unatoč tome što su poštovani najviši sigurnosni standardi, usklađeni s procjenom Ministarstva unutarnjih poslova, te je prostore osiguravao adekvatan broj policije, pripadnika zaštitarske službe i redara, reprezentativci države Burundi odlučili su napustiti natjecanje i krenuti u, zasad, nepoznatom smjeru", komentirali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close