Samo slomljen zglob

Pogačar pao, završio na operaciji

"Sretan sam što je samo slomljen zglob, s obzirom na ludi sudar koji se dogodio. Teško je opisati koliko sam sretan što imam takvu podršku i pomoć od svih navijača, obitelji, prijatelja, momčadi, a posebno bolničkog osoblja," objavio je Pogačar.
Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2023. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liege-Bastogne-Liege. Teški proljetni klasik, za mnoge i najteža utrke od najteže brdske etape na Touru. Padovi često znaju biti izuzetno neugodni, što je na svojoj koži osjetio dvostruki pobjednik Slovenac Tadej Pogačar. Pogačaru se na jednom spustu probušila guma nakon čega je izgubio kontrolu nad biciklom i u padu slomio dvije kosti lijevog zapešća. Odmah je prevezen u bolnicu u Genku gdje je i operiran. Oglasio se i 24-godišnji slovenski biciklist.

"Sretan sam što je samo slomljen zglob, s obzirom na ludi sudar koji se dogodio. Teško je opisati koliko sam sretan što imam takvu podršku i pomoć od svih navijača, obitelji, prijatelja, momčadi, a posebno bolničkog osoblja," objavio je Pogačar na društvenim mrežama.

Ozljeda se dogodila u vrlo važnom dijelu sezone, neposredno prije odlaska na visinske pripreme u Sierra Nevadu, gdje je Pogačar trebao odraditi ključni dio priprema za srpanjski Tour. Nagađa se kako će oporavak trajati četiri do šest tjedana.

Dvostruki pobjednik Tour de Francea (2020, 2021) je ovoga proljeća bio u sjajnoj formi ostvarivši 12 pobjeda. U nedjelju je lovio "hat trick" u Ardenima. Naime, prije tjedan dana je slavio u utrci Amstel Gold Race, a u srijedu je bio najbolji i na utrci "Fleche Wallonne". Da je slavio i u Liegeu postao bi drugi vozač kojemu je uspjelo slaviti u te tri utrke u istoj godini, dosada je to uspjelo samo pokojnom Davideu Rebellinu 2004.

Aktualni svjetski prvak u cestovnom biciklizmu Belgijanac Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja utrke Liege-Bastogne-Liege, jedne od pet najvećih jednodnevnih utrka u godini, vožene u dužini od 258.1 kilometra.

Evenepoel se od svih najbližih pratitelja odvojio prilikom uspona na La Redoute 30 kilometara prije cilja te slavio sa 1:06 minuta prednosti ispred drugog Britanca Thomasa Pidcocka (INEOS Grenadiers) i trećeg Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious). Ovo je Evenepoelu druga pobjeda na Liege-Bastogne-Liege, najbolji je bio i lani.

Evenepoel je prošle godine pobijedio i na La Vuelti, a sljedećeg će mjeseca biti glavni kandidat za trijumf na Giru d'Italiji. Iako je Evenepoel slovio kao jedan od favorita za pobjedu, put do nje mu je uvelike bio olakšan nakon odustajanja slovenskog superstara Tadeja Pogačara (UAE Emirates) 85 kilometara prije cilja.

Kopirati
Drag cursor here to close