Nije bilo izbora

Bernal operiran još jednom

Bernal je prvi operativni zahvat na kralježnici imao prošli tjedan, kad su mu liječnici stabilizirali frakture u torakalnom dijelu. Uz to, izvedeni su zahvati kojima su tretirane druge ozljede koje je nesretni 25-godišnji Kolumbijac pretprpio,
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2022. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednik Tour de Francea 2019. i prošlogodišnjeg Gira, Kolumbijac Egan Bernal uspješno se oporavlja nakon još jedne operacije kojoj je bio podvrgnut. Operacija je bila neophodna nakon što je Bernal
prije deset dana stradao udarivši u autobus tijekom treninga. Radi se o operaciji vratnog dijela kralježnice a operacija je obavljena u sveučilišnoj bolnici La Sabana.

Bernal je prvi operativni zahvat na kralježnici imao prošli tjedan, kad su mu liječnici stabilizirali frakture u torakalnom dijelu. Uz to, izvedeni su zahvati kojima su tretirane druge ozljede koje je nesretni 25-godišnji Kolumbijac pretprpio, a radilo se o lomovima bedrene kosti, patele i rebara te kolaps jednog plućnog krila.

Nakon tog zahvata Bernal je putem društvenih mreža objavio fotografiju iz bolničke postolje i poruku u kojoj je otkrio da je zbog njegovih ozljeda postojala 95-postotna mogućnost da će ostati paraliziran. Pretrage obavljene nakon prve operacije pokazale su potrebu za još jednim zahvatom.

'Pacijent je u oporavku. Cilj biomehaničke stabilizacije vratne kralježnice je postignut s odličnim kliničkim rezultatima, bez komplikacija tijekom operacije', objavili su iz sveučiliše bolnice La Sabana u Bogoti.

'Nastavit ćemo pratiti njegov postoperativni napredak te istovremeno raditi na najboljem mogućem kliničkom ishodu i što bržem oporavku našeg pacijenta kroz mulidisciplinarnu skrb', stoji u priopćenju.

Pobjednik Tour de Francea 2019. i prošlogodišnjeg Gira d'Italia teške ozljede zadobio je prije deset dana je tijekom treninga s nekolicinom članova svoje momčadi Ineos Grenadiers, kad je na specijalnom biciklu za kronometar udario u stražnji dio autobusa zaustavljenog na kolniku.

Prvom operacijom je napravljena stabilizacija torakalnog dijela kralježnice u području petog i šestog kralješka, nakon koje je ustanovljeno da Bernal ima punu pokretljivost svih udova te da nije pretrpio neurološka oštećenja.

Kopirati
Drag cursor here to close