Tjedan nakon nesreće

Cavendish: Morao sam ustati radi djece

"Djeca su bila tu i moj instinkt je bio da ustanem kako bi znali da sam dobro. Nakon toga smo se prebacili do kabina koje su bile postavljene na velodromu i kada su oni otišli, odvezli su me u bolnicu", priča Cavendish.
Sport / Ostali sportovi | 29. 11. 2021. u 20:43 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Cavendish i dalje nastavlja oporavak nakon teškog pada u Gentu. Pad se dogodio tijekom utrke na Kuipke velodromu, nakon što je Belgijac Kenny De Ketele zakačio Danca Lassea Normana Hansena koji je pao i pritom srušio Cavendisha.

Ipak, čini se kako je najveći krivac ovog neugodnog pada ili sudara voda koja se pojavila na nekim mjestima na stazi.

Sedam dana nakon pada, Cavendish je prvi put progovorio o onome što se dogodilo na stazi. Točnije, Mark je tek sada priznao zbog čega se pridigao nakon teškog pada jer se kasnije ispostavilo da su ozljede bile jako neugodne.

Njegova trenutna reakcija bila je da ustane bez obzira na sve kako bi svojoj djeci, dao do znanja da je dobro jer su oni bili prisutni.

"Znao sam nakon pada da sam zaradio neku ozljedu, da situacija nije dobra, da sam u lošem stanju a to plaši one koji su pored staze. Ali djeca su bila tu i moj instinkt je bio da ustanem kako bi znali da sam dobro. Nakon toga smo se prebacili do kabina koje su bile postavljene na velodromu i kada su oni otišli, odvezli su me u bolnicu. Bila je to čudna nesreća uzrokovana vodom na stazi koju je prosuo neko od vozača prije mene. Došlo je do proklizavanja kotača ispred, što je izazvalo lančanu reakciju i sudar. Sletio sam na bicikl, slomio rebra, na plućima se stvorila neka rupa. Rupa je iza srca,
što komplicira stvari i otežava praćenje, jer se ne vidi na rendgenskim snimcima, ali preživjet ću, naglasio je Cavendish.

Kopirati
Drag cursor here to close