Mostar Half Marathon

Philice Cheboriot Kipkerio prva žena koja je prošla kroz cilj mostarskog polumaratona

Philice Cheboriot Kipkerio iz Kenije je utrku istrčala za 1:16:23.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2024. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Philice Cheboriot Kipkerio iz Kenije prva je ženska trkačica koja je prošla kroz cilj mostarskog polumaratona u konkurenciji žena.

Ona je utrku istrčala za 1:16:23.

Inače, Kenijci su ''pomeli'' mostarski polumaraton osvojivši sve što se moglo osvojiti.

Shedrack Kiptoo Kimaiyo iz Kenije pobjednik je ovogodišnjeg mostarskog polumaratona, koji je osvojio istrčavši rutu za 1:07:48.

Drugo i treće mjesto osvojili su njegovi sunarodnjaci.

Drugi je na cilj stigao Ezekiel Kipkorir sa vremenom 1:07:56, dok je treći bio Albert Kipkorir Tonui sa vremenom 1:07:57

Inače, više od 1.200 trkača iz preko 50 zemalja svijeta sudjelovalo je na ovogodišnjem mostarskom polumaratonu, središnjem događaju osmogizdanja turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend (MRW).

Utrka je počela jutros u 08:30 sati s mosta Vojno-Potoci, a cilj utrke bio je ispred tržnog centra Mepas Mall.

Ruta utrke, opisana je kao relativno ravna i brza staza. Utrka osmišljena kao posebna trkačka razglednica grada Mostara, pa je specifičnost rute da trkači trče preko šest gradskih mostova prelazeći rijeku Neretvu 8 puta i prolazeći neposrednom blizinom Starog mosta koji je pod zaštitom UNESCO.

Mostar Run Weekend održava se svake godine u organizaciji udruge Zdrav život – KINEZIS. Iako primarno sportska manifestacija, Mostar Run Weekend svojim programskim sadržajima istovremeno obuhvaća područja edukacije, turizma i kulture te se na taj način ističe kao interdisciplinaran i društveno odgovoran projekt.

Inače, ovogodišnji Mostar Run Weekend službeno je započeo inspirativnim pričama snažnih žena.

Nakon polumaratona, s početkom u 12:00 sati ispred Mepas Malla kreće Humanitarna utrka na stazi dugoj četiri kilometra, a trči se za pomoć u opremanju dnevne sobe na Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, za koju je registrirano oko 1.300 trkača.

U sklopu manifestacije u subotu u večernjim satima planiran je i Glazbeni maraton u okviru kojeg će biti održana tri koncerta, dok će za sve sudionike MRW i njihovu pratnju istoga dana u 14:00 sati biti organiziran i skok sa Starog mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close